Pornós nőről rosszat vagy semmit

Vágólapra másolva!
A Gfk Hungária minden hónapban 400 főnél kutatja 80, mindig változó hazai médiaszemélyiség ismertségét, kedveltségét. A márciusi kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a legutáltabb és leginkább kedvelt sztárok listáján nincsenek váratlan és látványos helycserék, de az is világosan látszik, hogy a pornósok társadalmi elfogadottsága csekély, nem divatos szeretni őket.
Vágólapra másolva!

A legismertebb hazai médiaszemélyiségek

2008 márciusában a szokásos szereplőket találjuk a Gfk Sztár Monitor ismertségi listájának élén: százból 98 válaszadónak ismerős volt Szulák Andrea, hasonlóan ismert Bochkor, Korda is. Liptai Claudia már "csak" 94 százalékos ismertséggel bír, és épp ennyi megkérdezettnek volt ismerős fotó és név alapján Sebestyén Balázs, Jakupcsek Gabriella vagy Marsi Anikó. Ezek igen jó eredmények, mert az MTV-s Winkler Nóra például csak 40 százalék körül van, a TV2-es Létay Dóra pedig alatta, holott mindkettő szerepel női magazinok címlapjain is.

Kedvencek

Gálvölgyi Jánosról az összes megkérdezett közel 70 százaléka nyilatkozott pozitívan, és 34 százalék kifejezetten kedvelte őt. Kepes András is tartja magát az élvonalban, akárcsak Jakupcsek, annak ellenére, hogy új műsora, Az igazság ára nem kápráztatja el ragyogó nézettségi számokkal csatornája vezetését. Úgy tűnik, hogy a Heti hetes tagjai változatlanul kedveltek országszerte, és a többség nem pártpreferencia alapján választ magának kedvencet a médiából, mert Farkasházy Tivadar a megkérdezettek bő felénél a pozitív tartományba került, sőt, húsz százalék alighanem megpaskolná vállát, és autogramot kérne tőle megilletődötten, ha összefutna vele valami lóversenyen.

Utált arcok

Kész csoda, hogy még fut Győzike show-ja az RTL-en, bár az is igaz, hogy mindegy, hogy szeretik, vagy utálják a nézők a főszereplőket egy műsorban, a lényeg, hogy a képernyő előtt ülőnek legyenek emóciói, érezzen bármit a tévében kétségbeesve próbálkozó személyiség iránt. No, a Gáspár família ilyen szempontból telitalálat, mert az adatok szerint masszívan, szinte fanatikusan utálják a megkérdezettek a családfőt, Evelynt s Bea asszonyt, olyannyira, hogy a márciusi felmérésbe bedobott több tucatnyi név közül az ő megítélésük a legkritikusabb. A kisebbik lány nem szerepelt a listán, ő nem is tehet semmiről.

Kiégtek volna?

Ennek megfelelően a többség Győzike neve hallatán úgy fintorog, mintha meztelenül kellene bemásznia egy kádnyi langyos disznóbélbe. A "burn out" mutató nála, nagyobbik lányánál és feleségénél a legmagasabb, a családfőről például tízből kilencen úgy vélik, hogy elhasznált figura, megunt karakter. A felmérés alapján a Viasat3 sem húzott jó lapot, mikor Korda Györgyöt és Balázs Klárit választotta realityjének főszereplőiként: nagyjából a válaszadók fele szerint semmi bíztatót nem tud már nyújtani a házaspár, legfeljebb a Sziget Táncdalfesztivál-sátrában, négy korsó sör után. Soma, Hajdú Péter, Havas is előkel helyen állnak ezen a listán, ahol nem nagy dicsőség elöl szerepelni.

Forrás: [origo]
Vad Kati

Szeretik őket, de titkolják?

A pornószakmából több hazai médiaszemélyiség lett ismert, úgy is, hogy sokan nem a filmekből, hanem kereskedelmi tévés megjelenésekből ismerik őket: a magazinműsorok és talkshow-k szeretik szerepeltetni az erotikus munkásokat, talán nem annyira a magvas, filozofikus gondolatok, hanem a nézettség növelése végett. Cicciolina - bár már visszavonult - a 87 százalékával ismertebb személy, mint sok neves színész, zenész. Niki Belucci sem forgat már, de színes lapokban és sztártévés adásokban fel-felbukkan: őt négyből hárman felismerik. Érdekesség, hogy Michelle Wild, azaz Vad Kati csak 68 százalékos ismertséggel bír, holott már vagy két éve a Jóban Rosszban című szappanopera nővérkéje - amennyire láttuk, mindig ruhában. Monique Couvet kép és név alapján a válaszadók bő felének volt ismerős (vajon milyen képet mutathattak?), de Sandra Iron már csak négyből egy embert késztetett bólogatásra és hümmögésre.

Nem túl meglepő, de a pornószínésznők (bár a színházi művészek kikérik maguknak, hogy színészként aposztrofáljanak egy szexmunkást) bár ismertek, de nézői bevallás szerint nem kedveltek: mondhatnánk, hogy népszerűségi indexük gyorsabban csúszik lefelé, mint egy selyembugyi, a szolibarna postás betoppanásakor, de igazából soha nem volt divat szeretni őket.

Cicciolináról közel 70 százalék van rossz véleménnyel, 38 százalék utálja. Monique Covet tízből hat embernél ellenszenves, 30 százalék pedig megveti. A Judy Nero, Mandy Bright és Niki Bond trióból előbbinek a legrosszabb a híre, nagyjából öt válaszadóból egy lesújtó véleménnyel van róluk. Susan Pearl és Sandra Iron is legfeljebb a késő este fennmaradó, magányos férfiaknál kedvelt, mert országosan igencsak lenézett szakmát űznek vagy űztek. A sok, pornózással ismertté lett nőből valamilyen furcsa okból kifolyólag Mandy Bright lett a legnépszerűbb - talán összetévesztették valakivel.