Dokumentumfilmeket sugároz az HBO

Vágólapra másolva!
Az írósztrájk miatt az HBO-nak nem maradt elég sorozata a nyárra, így a hétfő estéket dokumentumfilmekkel tölti fel - előbb-utóbb elérhetnek hozzánk is.
Vágólapra másolva!

A csatorna igen változatos dokumentumfilmekkel örvendezteti meg közönségét, a sokféle témát felvonultató kínálatban mindenki találhat kedvére valót. A sorozat június 9-én kezd a Roman Polanski: Wanted and Desired című filmmel, amely a kultrendező ismert bűntettét vizsgálja - Polanski a mai napig nem teheti be a lábát az Egyesült Államokba, mert 1977-ben megerőszakolt egy 13 éves lányt.

Ezután az oktatásügy felé fordul az HBO, ebben a témában két alkotást is láthatunk: a Resolved a tengerentúlon népszerű középiskolai vitakörök furcsa világába kalauzolja el a nézőket, a hosszú című Hard Times at Douglas High: A No Child Left Behind Report Card pedig a vitatott megítélésű oktatási reformot vizsgálja, amelyet a Bush-kormányzat léptetett életbe.

Háborús témákból is merít a csatorna, az arlingtoni katonai temetőről készült dokumentumfilm után a Baghdad High az iraki tinik szemszögéből ábrázolja az ott zajló háborút. Könnyedebb vizekre evez a Heidi Fleissről szóló film, amely a címszereplő azon erőfeszítéseit mutatja be, hogy egy legális bordélyházat hozzon létre nők számára.

A sorozatban helyet kapott még a Ganja Queen, egy ausztrál nő története, akit Balin kaptak el jó adag droggal, valamint a The Black List, amely a ma élő legbefolyásosabb afroamerikaiakat listázza.