Vágólapra másolva!
A Cool TV az első résztől levetíti a kilencvenes évek két meghatározó misztikus sorozatát, az X-akták-at és a Millennium-ot - a héten kezdték, még nem késő bekapcsolódni.  
Vágólapra másolva!

A X-akták-at hétfőn kezdte el sugározni a Cool TV: a későn fekvők minden hétköznap 0.30-tól tekinthetik meg az ügynökpáros különös kalandjait - aki még később alszik el (vagy épp nagyon korán kel), őt 2.50-kor várja az ismétlés. A Millennium már barátibb időpontban került adásba, és itt a sorozatjelleget is megtartották azzal, hogy egy héten csak egy részt küldenek adásba, mégpedig szerdánként 21.30-tól.

A két sorozatot talán nem kell bemutatni senkinek: az X-akták a maga idejében rendkívül nagy hatású volt, nélküle a jelenkori misztikus sorozatok is mások lennének, sőt bizonyára nem is léteznének ekkora mennyiségben. A két ellentétes személyiségű FBI-ügynök - a paranormális jelenségek konok hívője, Mulder és a szkeptikus Scully - folyamatosan megmagyarázhatatlan helyzetekbe keveredik, és úgy nyomoz végig kilenc évadot, hogy gyakorlatilag egyetlen ügyet sem old meg.

A Millennium főhőse, Frank Black egy titkos társaság felkérésére némileg talán egyszerűbb (ám jóval brutálisabb) bűnesetek után nyomoz, de a háttérben itt is, akárcsak az X-akták-ban, egy világméretű összeesküvés sejlik fel. Párhuzamot más tekintetben is fel tudunk fedezni, ami nem is csoda, hisz a két sorozat alkotója ugyanaz a személy, Chris Carter volt.