A Sírhant művekkel temet a Viasat3

Vágólapra másolva!
Nyáron jön a Viasa3-ra a Sírhant művek ötödik, befejező évadja. A kultsorozatot az HBO-n már láthatták az előfizetők.
Vágólapra másolva!

A morbid tévés haláleseteket, a búbánatos, szinte már depressziós temetkezési vállalkozókat, azaz főkaraktereket és a lelkileg erősen sebzett, pszichésen sérült mellékszereplőket kedvelő nézők örülhetnek, mert június első hetétől a Viasat3-ra érkezik az HBO egyik kultsorozata, a Sírhant művek ötödik, befejező évadja.

A meglehetősen sötétre és nyomasztóra sikeredett sorozat Alan Ball terméke, 2001 és 2005 közt forgott. Három Golden Globe-díjat nyert, 43 másik mellett, 116 jelölésből. Sokan nem szeretik, mert gyakran lelombozó, órákra hervadttá teszi a nézőt, miközben egyes sokkoló jelenetei (mint a Lisa tetemével zokogó Nate Fisher) sokáig ott maradnak az emlékekben. Sokan ugyanakkor mesterműnek tartják, mert hiába a lassú történetvezetés, hiába tűnik úgy néha, hogy egy-egy epizód voltaképp semmiről nem szól, legfeljebb egészen hétköznapi dolgokról, annyira erősek a karakterek, és annyira jó színészi alakításokat lát a néző, hogy a sorozat nem véletlenül lépett kultstátusba.

A főszereplőket azóta több filmben és sorozatban is láthattuk, így Peter Krause köré íródott az igen eredeti sztorival rendelkező Az elveszett szoba, de ő áll az RTL-en három hete elkezdett Édes drága titkaink középpontjában is. Michael C. Hall a homoszexuális temetkezési vállalkozó szerepe után sem kapott túl könnyű feladatot, egy aszexuális, vagyis inkább nőre, sőt élőlényre nehezen izguló, ellenben a vért felettébb kedvelő szociopata sorozatgyilkost alakít a Viasaton futó Dexter-ben, igen nagy sikerrel.