Sorozatok olcsón, legálisan

Vágólapra másolva!
A Microsoft Zune Marketplace nevű honlapja mostantól tévéműsorokat is árul, egyelőre 800 epizód tölthető le. 
Vágólapra másolva!

A Microsoft vállalkozása, a Zune Marketplace az iTunes ellenében jött létre: a zenék és filmek mellett e héttől különféle tévéműsorokat is letöltésre kínál, epizódonként 1,99 dollárért, vagyis kevesebb mint 330 forintért. A Zune-ról egyelőre 800 részt szedhetünk le, de a kínálat folyamatosan bővülni fog. (Zeneszámokból már így is 2,5 millió van fent az oldalon.)

A vállalkozás mögött a legnagyobb tévécsatorna, az NBC áll, így a Zune-ról olyan sorozatokat is letölthetünk, mint a Hősök, A hivatal vagy az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock. A honlap emellett a komikus műsorokkal operáló Comedy Central és a Nickelodeon gyerekcsatorna, valamint két zenei adó, az MTV és a VH1 műsorait kínálja megvételre.

A portál egyik vezetője, Jason Reindorp szerint a tévés produkciók eladásával fel tudnak zárkózni az Apple által működtetett iTuneshoz. Azért odáig még hosszú az út, tekintve, hogy a Zune csak a piac 4%-át birtokolja, míg a rivális cég kezében 71% van. Ehhez vegyük hozzá, hogy nyilatkozatok szerint a Zune-ról 2 millió letöltés történt 2006 novembere óta, az iPods pedig csak az első negyedévben 10 milliós forgalmat bonyolított le.