Jön 2007 legprovokatívabb sorozata

Vágólapra másolva!
Június 15-én indul az AXN-en a tavalyi év legprovokatívabb sorozatának kikiáltott Kaliforgia, Mulder ügynökkel, vagyis David Duchovnyval a főszerepben. 
Vágólapra másolva!

Az HBO-n már láthattuk, június közepétől vasárnaponként 22.00-tól pedig az AXN-en is nyomon követhetjük a kiégett, cinikus író, Hank Moody kalandjait, aki a sikertelenség elől az alkoholba és a gyakori (és lehetőleg mindig más partnerrel megvalósuló) szexbe menekül.

A Kaliforgia (eredetiben Californication, amiért a Red Hot Chili Peppers be is perelte a produkciót) a köztudottan bevállalós Showtime csatorna terméke, amelynek olyan sorozatokat köszönhetünk, mint a Dexter, a Fiúk a klubból vagy a magyarul egyszerűen csak L címet kapott The L Word.

Ennek tükrében nincs azon mit csodálkozni, hogy a sorozat rendkívül provokatívra sikeredett, a kritikusok és a nézők egyenesen a 2007-es év legbotrányosabb műsorának kiáltották ki. Erre már csak a kezdő képsorok miatt is rászolgált: a főszereplő ugyanis betér egy templomba, ahol aztán nem lelki, hanem testi megnyugvás vár rá, mikor egy apáca orális szexben részesíti.

A megkeseredett írót David Duchovny játssza, akit az X-akták Mulder ügynökeként ismerhetünk: ezúttal egy másik oldaláról mutatkozik be, helytáll a kendőzetlen szexjelenetekben is. A színész öt év kihagyás után ezzel a szereppel tért vissza komolyabban a televíziózáshoz.