Sigourney Weavert megtalálták

Vágólapra másolva!
Sigourney Weaver a hetvenes évek végén játszott utoljára tévéfilmben: most egyszerre kettőben is feltűnik.
Vágólapra másolva!

Az Alien-filmek sztárja, Sigourney Weaver nem kimondottan az a tévés arc, hisz a nyolcvanas évektől kezdve mindössze két tévés produkcióban tűnt fel: a Saturday Night Live nevű show-t vezette egy alkalommal, illetve a Simpson család alkotóinak másik rajzfilmjéhez, a Futuramá-hoz kölcsönözte hangját, egyetlen epizód erejéig.

Őt is elérte azonban a hullám, amely a filmszínészeket a tévézés felé viszi: a kétezres években több példát láttunk már arra, hogy egy korábban csak a mozivászonról ismert híresség sorozatban vállal rendszeres szerepet - olyanokra gondolunk, mint Glenn Close, Patricia Arquette, Kiefer Sutherland vagy James Woods.

Weavert egyelőre még nem láthatjuk sorozatban, de hamarosan ennek is eljöhet az ideje, hisz idén két tévéfilmben is szerepet vállalt: az egyik a Prayers for Bobby, amelyért a hírek szerint különösen lelkesedik a színésznő. Ebben egy édesanyát fog játszani, aki kezdetben kiborul fia homoszexualitásától, de aztán - a srác halála után - a melegek jogaiért küzdő aktivista válik belőle.

A másik produkció a szintén érdekesen hangzó Gypsy and Me, melyben Weaver egy idősödő sztriptíztáncosnőt alakít, aki egyszer csak rádöbben, túl öreg már ahhoz, hogy mutogassa a testét, ezért teljesen új életet kezd.