Divat szidni a valóságshow-kat

Vágólapra másolva!
Egy friss közvélemény-kutatás szerint a reality műfaja a világ második legrosszabb találmánya - az atombomba után. 
Vágólapra másolva!

A Múzeumok és Galériák Hónapja kapcsán a brit 24 Hour Museum nevű honlap ezer olvasóját kérdezte meg arról, hogy szerintük melyek voltak idáig az emberiség legjobb, illetve legrosszabb ötletei.

Utóbbiak között "előkelő" helyen szerepel egy tévés műfaj, a reality vagy valóságshow is, mely a válaszadók 19%-át idegesítette fel annyira, hogy első helyen jelölje a legrosszabb, legkárosabb találmányok között. E szerint majd' minden ötödik ember szidta mondjuk a Big Brother-t, ráadásul sokan közülük a 16 és 24 év közötti generációba tartoznak - akikről pedig azt gondolnánk, hogy már belenőttek ebbe a világba.

A 19% "csak" a második helyre volt elég, az atombomba fölényesen, 51%-os aránnyal vitte a legrosszabb ötlet címét. Az első ötbe, a reality mögé befért még a halálbüntetés, a műanyag reklámszatyor és a hitelkártya is.

A legjobb találmányok sorrendje a következőképp alakult a válaszadók szerint: kerék, internet, penicillin, nők egyenlőségi joga, fogamzásgátló. A kampány főszervezője, Lloyd Grossman szerint "az eredmények csodás rálátást nyújtanak a múlt azon ötleteire, amelyek a legmeghatározóbbak a ma embere számára".