Heti kérdés - Öt tévés vall a példaképről

Vágólapra másolva!
Sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozott, a második pedig arra, hogy ha csak három csatornát választhatna, melyik három lenne az. Harmadjára az élő adásról és a felvételről sugárzott műsorokról faggattuk a tévéseket, aztán a külföldi csatornákra kapcsoltunk, most a példaképek jönnek.
Vágólapra másolva!

Heti kérdésünk: ki a tévés példaképe, és miért?

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Liptai Claudia

Havas Henrik, akitől nagyon sokat tanultam az alatt a három év alatt, amíg együtt dolgoztunk. Éppen ezért nagyon jólesett, hogy tavaly karácsonykor engem választott, hogy beszélgessünk a televíziózásról a képernyőn. A régi televíziósok közül sokan lehetnének még igazi példaképek, sok jó szakember van, akik talán jobbak is a külföldi televíziós sztároknál, hiszen nehezebb körülmények között dolgoznak. Egyébként azt gondolom, Magyarországon nem érdemes a külföldi mintákat követni, mert annyira más a kultúránk: más dolgok érdekelnek minket, másmilyen vicceken nevetünk.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Szántó Dávid

Van is, meg nincs is. Természetesen annak idején tátott szájjal néztem Vitrayt, Knézyt, Gyulait, de egyiket sem mondhatnám igazi példaképemnek. Persze valahogy belőlük gyúrtam össze a saját stílusomat, de én olyan szeretnék lenni, amilyen saját magam vagyok. Ezért nincsen igazi példaképem.



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Veiszer Alinda

Azt gondolom, Baló György etalon. Ő igazi példakép, az állandó felkészültsége, a tájékozottsága, az olvasottsága, a jelenléte mindenképpen követendő számomra. Baló fontos ember a televíziózásban, de nagyon szeretem Kepes András munkáit is.



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hajdú B. István

Olyan példaképem, akire gyerekkoromtól kezdve szeretnék hasonlítani, nincsen. A magyar televíziózásban Vitray Tamást tartom a legtöbbre, aki számos műfajban nagyot alakított. De Vitrayban a Vitray a legjobb, nem is tudnék, de nem is szeretnék hasonlítani rá. Nagyon szerettem még Vágó István, Gyulai István, Antal Imre, Déry János műsorait is. A mai tévézés távol áll tőlem: olyan, sokszor gépies műsorvezetők kerültek előtérbe, akik csupán részfeladatokat teljesítenek, nincs igazi egyéniségük. A show-műsorokban is inkább a showman és nem a vendég a lényeges. Ezért is szeretem a TV2 Beugró című műsorát, mert eltér a mai átlagtól.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Lévai Balázs

Nincsen tévés példaképem, talán azért, mert nem vagyok rajongó típus, gyerekkoromban sem voltam szerelmes egyetlen színésznőbe sem. Sok jó műsorkészítő van, de olyan, aki teljes egészében az én stílusom lenne, nincsen. Baló György, Friderikusz Sándor és Kepes András munkáját nagyra tartom, sokat lehet tőlük tanulni. Baló György stílusa, munkabírása és alázata nagyon tetszik, talán ő áll hozzám a legközelebb.

Mi volt élete első tévés élménye?
Ha csak három csatornát foghatna, mely három lenne? Miért?
Néz külföldi tévét? Melyeket?
Élőben vagy felvételről, melyik a jobb?