Filmek, sorozatok díszletei égtek porrá

2008.06.01. 22:09

Hatalmas tűz pusztított vasárnap a Los Angeles-i Universal filmstúdió egyik parkjában, történelmi díszletek égtek porrá.

A többszáz méter magas fekete füstfelhőben helikopterek oltották a levegőből a tüzet, a földön több mint száz tűzoltó küzdött a lángokkal. A tűz martaléka lett a King Kong című film díszleteit felvonultató kiállítás, amely a stúdió területén működő témapark egyik fő látványossága volt. Leégtek New York-i, valamint új-angliai filmjelenetek díszletei, amelyek között egykor olyan kasszasikereket forgattak, mint a Harry és Sally, a Világok háborúja és a Scrubs. Odalett a Vissza a jövőbe című film egyik díszlete is, és leégett egy videoraktár, ahol 40 ezer videót és filmtekercset őriztek.

A Los Angeles belvárosától 14 kilométerre északra fekvő 160 hektáros témaparkban két nagy háztömbnyi területen pusztított a tűz, a lángokat órákon át nem tudták megfékezni, a fadíszletek között bozóttűzként terjedtek a lángok. A tűz oka ismeretlen, állítólag egy reklámfilm forgatásakor ütött ki. A tűzoltók az alacsony víznyomás miatt nem tudtak hatékonyan oltani.

Forrás: [origo]

A témaparknak egy átlagos hétvégén 25 ezer látogatója van. A lángok megfékezésekor három tűzoltó könnyebben megsérült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK