Alföldi Zoltán valószínűleg elhagyja az RTL Klubot

Vágólapra másolva!
A híradós megfelelő ajánlat esetén elhagyná az RTL Klubot, könnyen elképzelhető, hogy ősszel már máshol kezd. Az ATV érdeklődéséről hallani, de még minden képlékeny.
Vágólapra másolva!

Alföldi Zoltán annyit mondott az [origo]-nak, hogy szerződése jelenleg az RTL-hez köti, de valóban vannak ajánlatai. "Voltak megkeresések, és amennyiben ezek szakmailag kihívást jelentenek, akkor váltok" - fűzte hozzá. Alföldi korábban a Népszabadságnál volt belpolitikai és külpolitikai tudósító, külpolitikai lapszerkesztő, utána a TV3-nál külpolitikai tudósítóként dolgozott Boszniában, Koszovóban, Indonéziában. A TV2-nél külpolitikával foglalkozott (Brüsszel, Baszkföld, Észak-Afrika, Hollandia), ezután az RTL Klubhoz került, itt a Híradó-t vezeti. 2006-ban választási műsort vitt, és ő volt a műsorvezetője a 2006-os választáson az összes országos tévé által egyszerre sugárzott miniszterelnök-jelölti vitának.

Kotroczó Róbert hírigazgató elmondta az [origo]-nak, hogy a csatorna nem gördített akadályt senki távozása elé, ha az illető szakai okokból, más irányú tervei miatt akarta elhagyni az RTL-t. "A mienk egy összetartó csapat, így kicsit sajnálom, hogy elmegy. Tehetséges riporter volt a TV2-nél, én hívtam át az RTL-hez, és abszolút elégedett voltam vele és képernyős munkájával" - magyarázta a hírigazgató, hozzátéve, hogy Alföldi júniusban még a jelenlegi csatornájánál dolgozna, máshol csak ősszel kezdene, így a kettő nem fedi egymást.

Kotroczó úgy látja, hogy azzal, hogy valaki kilép az RTL Klub kapuján, egy politikailag semleges zónát hagy maga után, azaz van veszély ebben, mint minden váltásban. "Neki erre szüksége van, én pedig kívánom, hogy sikerüljön megvalósítani terveit. A következő hetekben még itt van dolga, ő pedig tudja, mi a kötelessége" - tette hozzá a hírigazgató.

Noha nem erősítették meg, információink szerint az ATV az egyik ajánlattevő televízió, ősszel akár itt is feltűnhet az RTL híradósa. Múlt héten kiderült, hogy az ATV nem hosszabbította meg a pihenni vágyó és tévézni egy jó darabig nem kívánó Friderikusz Sándor szerződését, így elméletileg a nyolcórás sávban a Friderikusz Most helyén indulhat egy új, közéleti-politikai műsor.