Újabb mozisztár fordul a tévé felé

Vágólapra másolva!
A kétezres évektől kezdve sok színész pártolt már át a mozitól a tévéhez: az ő táborukat erősíti mostantól Samuel L. Jackson is.
Vágólapra másolva!

Samuel L. Jackson, a Ponyvaregény "faszagyereke" (vagy újabban a Hipervándor különleges vadásza) kétéves szerződést írt alá a CBS Paramount Network TV-vel, amely például a Helyszínelők és testvérsorozatai mögött is áll.

A színész a megállapodás keretében - Uppity Films nevű produkciós cégével - különféle sorozatokat talál ki a CBS számára, melyeket executive produceri minőségben felügyel is. Jackson nem zárkózik el attól sem, hogy szerepeljen egy-egy szériában, mint azt az Ugly Betty - Címlapsztori-t futtató Salma Hayek is tette saját sorozatában.

"Samuel Jackson nemcsak egyszerűen rajongója a televíziónak, hanem egy igazán éles eszű történész, aki jól ismeri ezt a médiumot" - nyilatkozta a színészről a CBS Paramount elnöke, David Stapf, aki gyümölcsöző együttműködést remél a frissen kötött szerződéstől.

Jacksonnak egyébként már korábban is volt dolga a televízióval: produkciós cégével elkészítette az Afro Samurai című mini rajzfilmsorozatot, melyben a főhősnek is kölcsönözte a hangját. Szinkronszínészi szerepet vállalt a szintén animációs The Boondocks-ban is, a nyolcvanas, kilencvenes években pedig több sorozatban feltűnt, például az Esküdt ellenségek-ben.