Új sorozatban a Jóbarátok sztárja

Vágólapra másolva!
Készül az Angolkák amerikai változata, a rendező pedig nem más, mint Ross a Jóbarátok-ból, vagyis David Schwimmer.
Vágólapra másolva!

A nálunk Angolkák címen vetített Little Britain egy őrült szatíra, mely görbe tükröt tart az angoloknak és furcsa szokásaiknak. Hogy ebből miért készül amerikai verzió, azt meg lehet kérdőjelezni, mindenesetre érdekes vállalkozásnak nézünk elébe, hisz az HBO remake-je a jelenkori Amerikát próbálja hasonlóképp bemutatni.

Az egyelőre hatrészesre tervezett sorozatnak különös színt adhat David Schwimmer jelenléte: a színész a közönség előtti stúdiójelenetek rendezését vállalta magára, a külső helyszíneken való forgatást már a producer, Michael Patrick Jann irányítja - ő volt a felelős a Zsaruk bevetésen című szériáért, illetve besegített az itthon Slágermájerek-ként futó Flight of the Conchords-ba is.

Egyébként Schwimmer sem most kezdi a rendezést: már a Jóbarátok-hoz is forgatott epizódokat, tavaly pedig elkészült első nagyjátékfilmje, a Run Fatboy Run. Arról egyelőre nincs hír, hogy szerepelne is a sorozatban, mindenesetre így is olyan vendégszereplőket sikerült már megnyerni, mint Sting vagy Rosie O'Donnell.

Az executive producerek között is van legalább egy nagy név: Simon Fuller, az American Idol ötletgazdája. A sorozat a tervek szerint ősszel debütál az HBO-n, kíváncsian várjuk, hogy milyen címmel.