Párcsere miatt őrjöngnek a szülők

Vágólapra másolva!
A nyár érdekes dobása az Egyesült Államokban a Swingtown, melyből még csak egy epizód ment le, de a gyerekeiket féltő szülők máris tiltakoznak. A minden merészebb képre villámgyorsan reagáló Parents Television Councilról írtunk már korábban.
Vágólapra másolva!

A Swingtown június 5-én debütált a CBS-en, átlagosan 8,5 millió nézővel. A sorozat elsősorban merész témája miatt érdekes, másodsorban pedig azért, hogy ennek ellenére országos adó tűzte a műsorára.

A hetvenes évek közepén játszódó széria ugyanis egy fiatal párról szól, akik új helyre költöznek, és itt egyből kiveti rájuk a hálóját egy másik pár, akik a kor divatja szerint, nyitott házasságban élnek. Innen a produkció címe is, hisz a swingelés párcserét, párok egymás előtti szeretkezését jelenti.

A sorozat (eddig) nem állt elő direkt szexjelenettel, inkább a fojtott légkör megteremtésére helyezte a hangsúlyt. A Parents Television Council (PTC), vagyis a Szülők Televíziós Tanácsa azonban máris, egyetlen epizód után tiltakozott, a műsor levételét követeli a képernyőről.

A szervezet elnöke, Tim Winter szerint a Swingtown finoman szólva is túl elnéző a szexualitás kérdésében, ezért káros lehet a gyermekek lelki fejlődésére. A férfi azt is nyilatkozta, hogy a sorozat csak az egyik jele annak, hogy a CBS "egyre mélyebbre süllyed a gonoszságba és az erőszakba".

A csatorna ugyanis rövid időn belül másodszor borzolta fel a szülők idegeit: a PTC januárban még a Dexter miatt emelte fel a hangját. A Swingtown azonban nem csak őket bőszítette fel, vallásos nézők is tiltakoztak, mondván, hogy a sorozat szembemegy a Biblia tanításaival.