A világ legnézettebb sorozatai: House csak harmadik

Vágólapra másolva!
Nézettségmérés az egész világon folyik, az összevetett adatokból pedig kiderül, mely show-kat néztük a legtöbben 2007-ben. 
Vágólapra másolva!

A nézettségi világversenyben nagy meglepetés nem született, legalábbis azok számára, akik ismerik a 2006-os befutókat: a drámai és komikus sorozatok, illetve a szappanoperák közül is ugyanaz a műsor szerezte meg az első helyet, mint két évvel ezelőtt.

A Eurodata TV Worldwide 51 országban zajlott mérései szerint az első kategóriában (és az összesített versenyben is) a Helyszínelők vitte el a pálmát, átlag 83,9 millió nézőjével a világ legnézettebb sorozatának számít. Ezzel az eredménnyel maga mögé utasította a címmel korábban már büszkélkedő testvérsorozatát, a Miami helyszínelők-et, valamint a harmadik helyre szorult Doktor House-t.

A vígjátéki sorozatok közül a Született feleségek került ki győztesen, erre átlagosan 61,5 millióan voltak kíváncsiak szerte a világon. Nekünk, magyaroknak talán furcsa, hogy mely sorozatok kerültek még a dobogóra, hisz nálunk sem a Monk, a flúgos nyomozó, sem az Ugly Betty - Címlapsztori nem produkált óriási számokat - és akkor az utóbbi esetében még finomak voltunk.

Szappanoperák közül az 1987 óta futó Gazdagok és szépek-et nézik a legtöbben, átlag 26,2 millióan. Bár műfajában némileg eltér, ebben a kategóriában szerezte meg a második és harmadik helyet egy-egy mexikói telenovella, a Destilando Amor és a Marina.