Meghalt Breki keresztapja

Vágólapra másolva!
71 éves korában elhunyt Kermit Scott, akiről a szóbeszéd szerint a Muppet Show fő figuráját, Brekit mintázták.
Vágólapra másolva!

Scott igazából már május 26-án elhalálozott, de családja csak a múlt hét végén közölte a szomorú hírt az Associated Press hírügynökséggel.

A férfi, ha személyiségjegyeit nem is feltétlenül kölcsönözte a Muppet Show fő alakjának, a nevét mindenképpen odaadta neki: Brekit ugyanis eredetileg Kermitnek (vagy teljes formájában Kermit the Frognak) hívják, csak a magyar fordításban kapott jellemző békanevet.

Scott és a Muppet Show atyja, Jim Henson gyerekkori jó barátok voltak, ifjú éveiket együtt töltötték a Mississippi deltájánál fekvő kisvárosban, Lelandben, ahol ma Muppet Múzeum is működik. A férfi később professzor lett a Yale Egyetemen, és ismert volt arról is, hogy több segélyszervezeten keresztül rendszeresen adakozott a szegények javára.

Barátja, Henson már 1990-ben meghalt. A tévés szakember a Szezám utcá-val robbant be a köztudatba, majd ennek sikere nyomán elkészítette a Muppet Show-t, amely eredetileg 1976 és 1981 között volt műsoron.

Az úttörő bábprodukció ez idő alatt számos vendégsztárt foglalkoztatott, a műsorban olyan hírességek is megjelentek, mint például Diana Ross, Elton John, Johnny Cash, John Cleese vagy Steve Martin.