Tapsolt az MTV, összerezzent az RTL Klub

Vágólapra másolva!
A szerda esti német-török elődöntőt a tévéző teljes lakosság bő 32 százaléka nézte: az MTV ezúttal főképp az RTL-től happolta el a nézőket.
Vágólapra másolva!

Az MTV Híradó-ja a teljes lakosságnál 18,1 százalékkal ment még a teljes felnőtt lakosságnál, de a meccs előtt tömegesen kapcsoltak a tévézők az m1-re, mert a ragyogó játékot és nagy izgalmakat hozó német-török meccs 32,1 százalékos közönségaránnyal ment. A kereskedelmi célcsoportban, tehát az ötven alatti felnőtteknél 31,9 százalékot mértek, ilyet az MTV szerfelett ritkán produkál. Egymillió 444 ezer magyar követte a változatos összecsapást.

A TV2 tegnap este 19 és 24 százalék közt ingadozott a 18-49-es célcsoportban, a Hal a tortán hozta a legjobb arányt, az Agy-kontroll pedig húsz százalék alá csúszott. Az RTL Klub kínálata nem tudta felizgatni a tévézőket, mert a Fókusz és a Barátok közt ugyan még viszonylag jól ment, de utána igen gyér számokat hozott a Titkok című francia sorozat. Ebből két részt adott le a csatorna, de a nép inkább Hakan Baltát nézte: 13,7% shr-t kapart össze az első, és ennél még rosszabbat, 12,6% shr-t a második leadott epizód.