Tévés vezetők látogatnak az MTV-hez

Vágólapra másolva!
A héten kezdődik a világ legnagyobb televíziós és rádiós szervezetének közgyűlése Budapesten. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) legfőbb döntéshozó fórumát először rendezi a Magyar Televízió. A közgyűlésen több mint 200 külföldi tévés és rádiós vezető vesz részt, többek között a BBC, a RAI, a ZDF és a francia köztévé igazgatói.
Vágólapra másolva!

Az 1950-ben alapított EBU (Eurovision Broadcasting Union) a világ legnagyobb televíziós és rádiós szervezete: a magyar nézők általában az olyan nagyszabású szórakoztató produkciók kapcsán találkozhatnak a nevével, mint a Játék Határok Nélkül, vagy az Eurovíziós Dalverseny, de például az Olimpia is az EBU-tagságnak köszönhetően jut el a hazai tévénézőkhöz.

Budapesten választanak új elnököt és alelnököt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) aktív tagjai. A július 3-án és 4-én tartott közgyűlésen emellett megtárgyalják a szervezet folyamatban lévő szakmai és gazdasági ügyeit. Itt születhet döntés új európai televíziós produkciókról is. Az eseményre az EBU aktív és társult tagjai mellett a magyar fővárosba érkeznek a legnagyobb műsorszolgáltató szövetségek képviselői Ausztráliából, az Egyesült Államokból, az arab és távol-keleti országokból.

A Magyar Televízió 1993 óta tagja az EBU-nak, a 2008-as EBU Közgyűlés szervezési jogát 2005 szeptemberében nyerte el az MTV.