Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora: nézőközönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, miután a szabadtéri színpadon a várva várt rockopera helyett musical-, és rockdalokat kezdtek el énekelni a Társulat tagjai.

"A Társulat és a producere becsapta a siófoki közönséget és engem is, hitelrontás, hogy haknival léptek fel a szerződött István, a király rockopera rövidített változata helyett" - nyilatkozta Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális-központ igazgatója a szombat este botrányba fulladt siófoki rendezvényről az MTI-nek vasárnap.

Kiss László elmondása szerint a műsort megelőzően nem járt senki terepszemlén a szervezők közül. A szerződésben az István a király "keresztmetszet" műsorát, vagyis rövidített változatát ígérte a Társulat producere fénytechnikával és jelmezzel. A műsor előtt tíz nappal, amikor már minden jegy elkelt, a producer azt jelezte, hogy más musical és rock-dalokat is elő kívánnak adni, amibe ő csak azzal a feltétellel ment bele, hogy előtte eléneklik a rockoperát. A szerződésben foglaltakkal szemben gyenge hangszerelésű haknit láthatott a siófoki közönség olyan jelmezzel, ami alól olykor kilógott a farmer - mondta az igazgató felháborodottan.

Kiss László közölte, egy éve fáradozik Siófok kulturális életének fellendítésén, és soha haknit nem szervezett a programokba, ezért hitelrontásként éli meg a történteket, és óvatosságra inti a produkciót megvásároló többi programszervezőt. Hozzátette, egyelőre még fontolgatja a további lépéseket, egyebek közt azt, hogy fellépjen-e kártérítési igénnyel a műsor szervezőivel szemben.

A producer, Rosta Mária reakciója itt olvasható.