Szex és Washington

Vágólapra másolva!
Három izgalmas pilot készül az HBO-ra: Martin Scorsese, Sarah Jessica Parker és a Drót alkotója, David Simon is új sorozaton dolgozik.
Vágólapra másolva!

Szerencsejáték, politika, húszas évek: az Oscar-díjas rendező, Martin Scorsese (Taxisofőr, Nagymenők, Krisztus utolsó megkísértése) ismerős terepen mozog, a Casino Las Vegasa után most Atlantic Cityt, illetve annak születését veszi górcső alá. Az HBO számára készülő sorozata a Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City című könyv adaptációja, ami azt mutatja be, hogyan vált egy csendes tengerparti városból szórakoztató központ.

Szintén korábbi írásmű, Jessica Cutler Washingtonienne című blogja alapján készül az azonos című sorozat, melynek executive producere a Szex és New York sztárja, Sarah Jessica Parker lesz. Bár a történet Washingtonban (és nem New Yorkban) játszódik, szex ebben is lesz bőven: Cutler ugyanis egy szenátor mellett dolgozott az amerikai fővárosban, ahol számos politikussal volt szexuális kalandja, olyan is akadt, aki fizetett neki bizonyos szolgáltatásokért - élményeit aztán egy szókimondó blogban osztotta meg a nagyközönséggel.

Némileg szelídebb, vagy legalábbis elmélyültebb témát boncolgat a Drót alkotójának, David Simonnak új sorozatterve, a Treme, amely a New Orleansban élő zenész közösséget mutatja be. Simon már a Drót-tal is remek szociológiai rajzot adott, igaz, akkor Baltimore-ról, ahol ő maga is élt. New Orleansszal saját bevallása szerint kicsit nehezebb dolga lesz, már csak azért is, mert a sorozat ötlete még a Katrina hurrikán pusztítása előtt pattant ki a fejéből - azóta pedig sok minden megváltozott a városban.