Meghökkentő jelenetek a Megasztár-válogatón

Vágólapra másolva!
Kamerával a budapesti előselejtezőn jártunk, és megállapítottuk, hogy jó hangú próbálkozók mellett a negyedik Megasztár-ra is jelentkeztek olyanok, akiknek van némi baj az önismeretükkel - de legalább okoznak vidám perceket azoknak, akik nem mernek elindulni egy ilyen válogatón. Nézz sok remek videót!
Vágólapra másolva!

A TV2 az ősz egyik nagy dobásának szánja a negyedik Megasztár-t, és mivel közel tízezren jelentkeztek rá, láthatóan sokan még mindig a kiugrás lehetőségét látják a tévéshow-ban. Kétségkívül sokaknak sikerült ismertségre szert tenni, ugyanakkor sokan kikoptak a tévéből és a bulvárlapokból, annak ellenére, hogy bejutottak a tizenkettes döntőbe. A győzelem sem jelenti azt, hogy izgatottan tülekedő sokaság gyülekezne a nyertes előadó buliján, mert a VOLT-on például alig pár tucat néző lézengett Caramel koncertjének első két száma alatt - az más kérdés, hogy a végére azért összeverődött pár száz ember az épp a környéken bulizó tízezerből.

Megújulás nélkül viszont aligha lehet sikeres a show - már a harmadik széria is gyakran kikapott nézettségben, jóllehet, brandépítésre kiváló volt. A megújulás része lesz, hogy napi szinten foglalkozik a TV2 a műsorral, nem pusztán az Aktív-ban kap három percet az, hogy palacsintát sütött az egyik, táncmozdulat következtében lesérült a másik, hanem - információink szerint - önálló, főműsoridős egység lesz. Változás még, hogy bármilyen stílussal lehet indulni: aki rapben erős, aki francia sanzonnal rukkol elő, aki csak blues-ban nyomja, aki operetteket dalolgat vígan, az is esélyes lehet.


Közel 9 perces, igen vicces összefoglaló

Elkerülhetetlen, hogy frissítsenek a díszleten, és a bevált zsűri sem marad. A lapok kész tényként kezelték, hogy Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós, Mester Tamás, Friderikusz Sándor és Bochkor Gábor bólogatnak majd elismerően és tapsolnak könnyes szemmel, felállva, kisebb muzikális orgazmusok után, de a csatorna nem erősítette meg ezen értesüléseket. Ennél sokkal valószínűbb volt, hogy ötről háromra redukálódik a zsűritagok száma, így több idő jutna a szereplőkre, a show-ra, kevesebb a beszédre. Így is lett, előbbi három lesz zsűritag. Szókimondó, éles kritikával nem fukarkodó celebek persze kellenek az asztal mögé, mert a bántóan nyers, akár kegyetlen beszólásokra igencsak szükség van, azokkal el is lehet adni a másnapi bulvárlapokat, és ezekről beszélhetnek a kollégák a kávészünetben, a gyerekek a pingpongasztalnál, nagyik a zöldségesnél.


Ha ő bejut, nagy a baj

A válogatás két napja kezdődött, de nem látni még, kik alkotják azt a százas, ötvenes magot, melyből válogathatnak majd. A casting nulladik fordulója, azaz az előselejtező több városban zajlott, helyi, ismert énekesek bevonásával, a rettentően izguló, körmöt rágó próbálkozókkal pedig Dombrády Ákos, Malek Andrea, Varga Feri, Gáspár Laci vagy a Hooligansből ismert Csipa igyekezett elhitetni, hogy "egy próbát megér", vagy azt, hogy "itt a nagy lehetőség, mutasd meg a világnak, mit tudsz!"


Házibulin elmegy

Az ezrével érkező reménykedők közt persze ismét akadt sok olyan, akinek semmi erő nem volt a hangjában, aki reménytelenül hamis volt, vagy szimplán csak tátogott megszeppenten. Volt, aki nem is énekelt, csak dünnyögött, motyogott, össze-vissza rikoltozott, értelmetlenül rezegtetett, netán sóhajtozott, vagy furcsán hörgött, mint valami sebzett grizzly - a lényeg, hogy a többség csak 20 másodpercet kapott bizonyításra.


Annyira fáj, hogy itthagytál

Fél percnél is kevesebb ideje volt hát a fel nem fedezett talentumoknak, hogy meggyőzzék a videókat később megtekintő zsűritagokat, válogatókat. A budapesti szűrőre már csak azokat hívják be, akikben lát legalább valami fantáziát a közel tízezer próbálkozó meghallgatása után nyilván kissé fáradt stáb. Nézd meg videóinkat is!

Tengernyi Mega-videó itt.