MTV: leépítés augusztusban

2008.07.14. 16:25

A Magyar Televízió vezetői megegyeztek az Üzemi Tanács képviselőivel arról, hogy egy hónap múlva 86 dolgozó munkaviszonya szűnik meg csoportos létszámcsökkentés keretében.

A megállapodás aláírásával befejeződött a vállalati létszám csökkentéséről egy hónapja kezdett tárgyalássorozat a Magyar Televízióban. A munkáltatói oldal képviseletében Medveczky Balázs ügyvezető alelnök és Móriczné Zvornik Csilla humánerőforrás- és KEM igazgató, a munkavállalók képviseletében pedig Kapuvári Gábor, az Üzemi Tanács elnöke és a testület további négy megbízottja ma látta el kézjegyével a dokumentumot.

A megállapodás szerint összesen 86 munkatárs (76 szellemi és 10 fizikai dolgozó) munkaviszonya szűnik meg. Előbb az előzetes tájékoztatók átadása kezdődik meg, majd még harminc nap telik el addig, amíg az érintettek kézhez kapják a munkaviszony megszüntetését kimondó végleges értesítést, vagyis a munkáltatói jognyilatkozatot.

A csoportos létszámcsökkentésben érintettek három lehetőség közül választhatnak: távozhatnak közös megegyezéssel és rendes felmondással, vagy korkedvezménnyel nyugdíjba mehetnek. A Magyar Televízió tavaly decemberben tájékoztatta az Üzemi Tanácsot - vele együtt pedig a Fővárosi Munkaügyi Központot - arról, hogy összesen 250 munkatárs foglalkoztatását akarja megszüntetni 2008-ban. Az Üzemi Tanács arról is értesítést kapott, hogy a konzultációkat azután kezdik meg, ha az MTV Közalapítvány Kuratóriuma elfogadja a cég idei üzleti tervét. A tulajdonosi testület február 12-én hagyta jóvá a dokumentumot, benne a létszám leépítéséről szóló tervet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK