Társulat-gála: megszólalnak a nézők is

Vágólapra másolva!
Számos olvasói levelet kaptunk, sokan reagáltak a siófoki Társulat-előadáson látottakra, hallottakra. Volt, aki elégedetten távozott, más dühöngve ment haza félidőben.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, nem volt zökkenőmentes a július 12-re szervezett siófoki Társulat-előadás. A producer szerint a szervező hibázott, mivel Szörényi és Bródy nevével akarta eladni a műsort: a jegyvásárlók nagy része komplett István, a király előadást várt, holott a szerződés nem erről szólt, ráadásul a teljes produkció el sem fért volna a helyi színpadon. Kiss László, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója ugyanakkor botrányt és haknit emlegetett, mivel a nézők egy része fütyült és tüntetett a Társulat előadása alatt. Hogy látták a műsort a jelenlévő olvasóink?

Szabadiné J. Beatrix ezt írja: "Én is ott voltam a siófoki koncerten, és NAGYON becsapva éreztük-érezzük magunkat. Sajnos igazat kell adnunk a művelődési ház igazgatójának: rossz volt a hangszerelés, néhol még a fülünket is be kellett fogni, annyira bántó volt. Az énekesek a farmert alig takaró leplekben mozogtak, minden háttér nélkül. Néha csak három táncos ugrabugrált!"

Szintai Andrea felejthetetlen estét, nagy élményt emleget: "Szeretnék a cikkhez hozzászólni, mivel családommal mi is ott voltunk szombaton a siófoki előadáson. A félrevezetés miatt egyértelműen a siófoki rendezőket teszem felelőssé. A színpad méreteit mi nem ismertük, így elhittük, hogy az István, a király-ra váltunk jegyet. A kezdés után valóban néhányan távoztak a nézőtérről,ennek ellenére elmondhatom, talán mindazok nevében akik végig maradtak, hogy nagyon jól éreztük magunkat és igazán jól szórakoztunk! Mi a Társulatot szerettük volna látni és ezt meg is kaptuk. Tisztelet a szereplőknek, hogy az úgynevezett "botrány" után kiálltak a színpadra és ilyen színvonalas műsort produkáltak! Az előadás után az öltöző folyosóján találkozhattunk személyesen is kedvenceinkkel. Végtelenül kedves közvetlen emberek Ők. A félreértés miatt elnézést kértek tőlünk, készültek képek a rajongókkal, köztük 9 éves fiammal is, és dedikálták a helyszínen vásárolt István, a király CD-t is. Mi ezúton is szeretnénk gratulálni Nektek kedves Társulat és kívánunk további sikereket! Köszönet a felejthetetlen estéért!"

Nagyné B. Ildikó inkább a technikai problémák miatt sopánkodott: "Jelen voltam az előadáson. Tapasztalatom szerint leginkább a meglepetés volt a döntő a nézők többségénél. Mindenki a rockoperát várta, bár ez nem derült ki egyértelműen a plakátokról, igaz az ellenkezője sem. Legjobban a hangosítás volt a probléma. Az első részben nemcsak nagyon hangos volt, de torz is. Valószínűleg nagyobb helyhez szervezték ezt a hangosítást. Tehát a lényeg: a hangosítás volt a legrosszabb!"

Réti Gyula az elégedetlenkedők táborába tartozik, de nem tudja, kire haragudjon: "Én ott voltam az előadáson a három gyermekemmel, és csúnyán átverve érzem magam. Lehet, hogy a szervezők is átvertek, de hogy a Társulat hülyének nézett, az biztos!"