Szőke nő és hős kell a Bárnak

Vágólapra másolva!
Változik a kiesési rendszer a második Bárban, ezúttal nem mindenki kedvence választhat ellenfelet a kiutált játékosnak. A szereplőket még javában keresik, de alapkarakterek persze már vannak. Kezdés a Viasaton szeptemberben!
Vágólapra másolva!

A Viasat3 által vetített tévés felhívás alapján nem lehet pontosan tudni, miről is van szó, mire kell jelentkezni. Aki nem hallott a 2001-es Bár-ról, az első magyar valóságshow-ról, az azt hiheti, hogy valami mixerversenyről van szó. Hámori Barbara, a csatorna programigazgatója elmondta az [origo]-nak, hogy ez nem okozott problémát a jelentkezőknél, minden jelentkező tudja, mire vállalkozik. "Magunk is meglepődtünk, milyen sokan próbálnak bejutni a műsorba" - tette hozzá.

A Bár koncepciója egyszerű: fiatalok laknak együtt, egy lakásban, és ugyanazt a munkát végzik: egy vendéglátóipari üzemegységben serénykednek pultosként, felszolgálóként. A konfliktusok magvát adhatja a jatt elosztásának módja, az, ha valamelyik túlvállalja magát, miközben a másik henyél, de elég baj lesz abból is, hogy (főképp az első hetekben) sokan lesznek viszonylag szűk térre. Nem mindenki jár örömtáncot, ha idegen hajszálat talál a mosdó szélén, ha mosatlan tányérok, szutykos evőeszközök közt kell lavíroznia vagy ha rúzsos csikket talál kedvenc szobanövénye földjébe nyomva.

Noha praktikus öt fiú mellé öt lányt betenni, nincs előre meghatározva az ivararány. Hogy milyen koncepció alapján válogat a stáb? Logikusan izgalmas egyéniségekre utaznak: ilyenkor - egy-egy reality válogatója előtt - szokott lenni karakterlista is, amiben olyasféle alapfigurák szerepelnek, mint a romantikus/álmodozó, a hős, a lúzer pasi, a buta szőke nő, a bajkeverő, minden lében kanál lány, a vagány, a pimasz - és így tovább. Persze a sablonoktól el is lehet térni, és soha nem jön be minden típus egyszerre.

A kiszavazás menete nem olyan lesz, mint az elsőben: "Korábban a játékosok adtak egymásnak plusz- és mínuszjeleket. Aki a legtöbb mínuszt kapta, az volt az egyik kieső jelölt, aki a legtöbb pluszt kapta, az jelölhette ki, hogy ki legyen a másik kieső jelölt az élő adásban, akikre a nézők aztán szavazhattak. A mostaniban a játékosok csak azt jelölik meg házon belül, akit ki akarnak ejteni. Aki a legtöbb mínusz szavazatot kapja, az jelölheti meg, hogy ki szerepeljen vele az élő kiszavazóshow-ban a kihívásban. A nézők pedig sms-ben pozitívan szavaznak arra, akit bent akarnak tartani" - mesélte Hámori Barbara.

A játékosok két műszakban dolgoznak 6-6 órát, egymást váltva. Olyan soha nem fordulhat elő, hogy valamelyik elballag magában a sarki trafikba, vagy eltűnik 1-2 órára a kamerák elől - de azt tudjuk, hogy ez jóval nyitottabb reality, mint a VV vagy a BB volt, hiszen itt a szereplők érintkeznek a vendégekkel, a betérő fiatalokkal (az első sorozatban a fiúk néha el-eltűntek a mosdóban egy erősen illuminált, ittasan kacarászó hölgyvendéggel), azaz nem mindentől elzárva élik az életüket.

A régi játékosok közül is látunk párat minden bizonnyal: Tomi (Lékó Péter sakkozó öccse) szeretné fotózni a Bár-t, a korábbi nyertes, Tiger szintén ott melózna, amolyan mindenesként felelne a produkció sikeréért. Kezdés szeptemberben, addig nincs Bár, legfeljebb eső áztatta kerthelyiség.