Emmy 2008: House több fronton harcol

Vágólapra másolva!
65 nap múlva adják át a 2008-as Emmy-díjakat, megvannak a jelöltek. HBO-produkció drámában ezúttal nem jutott be a legjobbak közé, de idén sem gyenge a mezőny.
Vágólapra másolva!

Szeptember 21-én osztják az idei Emmy-díjakat - ez gyakorlatilag a tévés Oscar, azaz a sorozatgyártók jobban várják ezt az estét, mint a nagyobb, mozis gálát. A legkiválóbb drámai sorozatok közt ott találjuk az itthon a Viasat3-on futó Dexter-t, a TV2 nagyágyúját, Doktor House-t, vagy az RTL Klubon és AXN-en évek óta futó Lost-ot, mely kis túlzással forradalmasította a sorozatgyártást felbukkanásakor (de legalábbis új irányokat mutatott).

A komédiák közt két HBO-s, két NBC-s és egy CBS-es széria bukkan fel. Ezek közt nyerhet az Office vagy a Két pasi - meg egy kicsi is: érdekesség, hogy mindkettőt itthon a Viasat3 adja, mintha a két nagyobb kereskedelmi tévé nem merne bevállalni mostanában szituációs komédiákat.

A legkiemelkedőbb férfiszereplő drámai, főműsoridős sorozatban lehet a Sírhant művek-ből is ismert Michael C. Hall (most a Dexter-rel bizonyít), de a mufurc dokit alakító Hugh Laurie is nyerhet. A nőknél is erős a mezőny, Sally Field befuthat a Testvérek-ből, Kyra Sedgwick A főnök című sorozatból, Mariska Hargitay az Esküdt ellenségek spinoffból. A komédiáknál is díjazzák persze a legjobb alakításokat, legjobb főszerepeket, itt olyan neveket találunk, mint Alec Baldwin, Steve Carell, Tony Shaloub, Charlie Sheen, America Ferrera vagy Christina Applegate.

Jelöltek itt.