Elhunyt a jópofa öreglány

2008.07.23. 10:45

84 éves korában távozott Estelle Getty, aki az Öreglányok-ban nyújtott alakításáért megkapta a Golden Globe- és az Emmy-díjat is.

Los Angeles-i otthonában hunyt el kedden Estelle Getty, akit a tévénézők leginkább az Öreglányok (eredetileg The Golden Girls) című vígjátéksorozatból ismerhetnek. 

A színésznő itt egy felvágott nyelvű, szicíliai asszonyt játszott, aki lányával és két hasonló korú lakótárssal éli öregkorát - a karakter megformálása olyannyira jól sikerült neki, hogy a legrangosabb tévés díjakat, a Golden Globe-ot és az Emmyt is megkapta érte.

A szerep érdekessége volt, hogy Gettyt minden forgatás előtt háromnegyed óráig sminkelték, hogy idősebbnek nézzen ki, a valóságban ugyanis fiatalabb volt, mint sorozatbeli lánya.

A lányt játszó, jelenleg 86 éves Bea Arthur így nyilatkozott Getty halálhíre kapcsán: "A mi anya-lánya párosunk az egyik legnagyobb komikus duó volt, nagyon fog nekem hiányozni".

Getty az Öreglányok mellett több tévésorozatban vendégszerepelt, így például a Cagney és Lacey vagy az Angyali érintés egy-egy epizódjában is láthattuk.

A színésznőt a moziba járók is ismerhetik, többek között Sylvester Stallone és Cher mellett játszott édesanyát: előbbinek az Állj, vagy lő a mamám! főszereplőjeként tört borsot az orra alá, utóbbit a Maszk című filmben támogatta. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK