Halottakat támaszt fel a Viasat

Vágólapra másolva!
Végre itthon is láthatjuk a tavalyi év egyik legjobb, legeredetibb sorozatát: szeptembertől fut a Viasaton a Pushing Daisies.
Vágólapra másolva!

Szeptember 8-tól Utolsó érintésig címmel tűzi műsorára a Viasat a Pushing Daisies-t, amely az előző tévés évad legnagyobb meglepetése volt az Egyesült Államokban, legalábbis a tekintetben, hogy mind a nagyközönség, mind a kritika egyből megszerette.

A felnőtteknek szóló mese egy olyan férfit állít a középpontba, aki puszta érintésével fel tudja támasztani a halottakat - második érintésére viszont a feltámasztottak azonnal visszahullnak az öröklétbe. Nem jó tehát játszani ezzel a különleges képességgel, főleg, ha olyanról van szó, akit szeretünk. A trükk jól jöhet viszont nyomozásoknál, ahol ily módon magától az áldozattól lehet kicsikarni a vallomást.

ABC

A történet komolysága ellenére a sorozat nem ölt olyan sötét színezetet, mint hasonló témával operáló társai, mondjuk A médium. Ez nagyrészt az alkotóknak tudható be: az ötletgazda szerepében a Haláli hullák-at is jegyző Bryan Fuller tetszeleg, pár epizódot (köztük a pilotot) pedig Barry Sonnenfeld rendezett, akinek többek között az Addams Family-t vagy a Men In Black - Sötét zsaruk-at is köszönhetjük.

Egy kis kedvcsináló:


A Sonnenfeldtől megszokott látványvilág itt is dominál, egy olyan szürreális csodavilágba csöppenhetünk bele, amit korábban még nemigen láthattunk televízióban. Hangulati párhuzamként megemlíthetjük Tim Burton munkásságát is, ami azt jelenti, hogy egy szokványos krimi helyett inkább merész és furcsa képsorokra kell számítania a nézőnek.