Vágólapra másolva!
New Yorkban indult egy olyan iskola, amely a különféle valóságshow-kba jelentkezőket okítja ki, hogy milyen módszerekkel érhetik el felvételüket a műsorba.
Vágólapra másolva!

Az egyszerűen New York Reality TV School nevet kapott iskola azt mutatja meg növendékeinek, hogyan kaphatják meg az általuk áhított tévés szerepet és ezáltal a mindenkinek járó tizenöt perces hírnevet.

Mivel az intézmény nem fikciós szerepekre, hanem reality műsorokban való részvételre készíti fel a jelentkezőket, így nem színiiskoláról, inkább amolyan pszichológiai tréningről van szó, amilyeneket állásinterjúk előtt is szoktak alkalmazni - csak épp a munkaszerzés helyett a tévébe való bekerülés a cél.

Az iskola ötlete egy színész, Robert Galinsky fejéből pattant ki, aki szerint, ha valaki be akar jutni egy valóságshow-ba, annak ma már komoly felkészülésre van szüksége. A képzés alapját az "Add önmagad!" elve adja, Galinsky ugyanis azt vallja, a meghallgatás során a döntnökök szívéhez kell megtalálni az utat, nem pedig eladni, hogy minél alkalmasabbak vagyunk a kiszemelt szerepre.

Ennek ellenére kell persze valami, ami felhívja ránk a figyelmet, főleg, ha ezer másik ember is jelentkezik a műsorba - tanácsolja az egyik oktató, Donato DeMarinis, aki úgy került be a tengerentúli Áll az alku egyik, hazafias tematikájú adásába, hogy egy amerikai zászlóval díszített kabátot viselt a válogatón.

A képzéshez tartozik az érzelmi felkészítés is, amely gyakorlatilag abból áll, hogy a tanárok megpróbálják lealázni a jelentkezőket - mint azt láthattuk számos tehetségkutató esetében. Az iskola tehát mindenféle műsorba megpróbálja bejuttatni növendékeit, legyen szó az American Idol-ról, a Big Brother-ről, társkeresőről vagy valamilyen vetélkedőről.

Eleddig 29 tanuló jelentkezett egy háromórás kurzusra: köztük van egy rangos egyetemeken végzett doktornő is, aki azért akarja fejleszteni "tévés" képességeit, mert többen mondták neki, hogy bőrgyógyászati tevékenységét a képernyőn kellene végeznie.