Bárki írhat sztorit az MTV-nek

Vágólapra másolva!
Meghirdették az I. Magyar Forgatókönyv Börzét, melynek fődíját a Magyar Televízió állja, és a nyertes forgatókönyv megvalósításába is beszáll. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió az egyik támogatója az I. Magyar Forgatókönyv Börzének, amelynek célja, hogy a legjobb és legfrissebb magyar nyelven írt forgatókönyveket tudják bemutatni a rendezőknek és producereknek. Az MTV az egymillió forintos fődíj felajánlója, és egyben a nyertes forgatókönyv megvalósításában is szerepet vállal.

A pályázatot egyébként a Fade In Script Consulting hirdette meg, amely egy játékfilmes és televíziós forgatókönyvírással, valamint ehhez kapcsolódó tanácsadással és oktatással foglalkozó független kezdeményezés. Az I. Magyar Forgatókönyv Börzére augusztus 15-éig várják a jelentkezőket: a pályaművek közül producerek és rendezők válogatnak majd.

A versenybe anyaországi és határontúli magyar alkotók is beszállhatnak, és egy író több forgatókönyvvel is pályázhat.
A szervezők egészestés filmforgatókönyveket várnak, műfaji megkötés nélkül, de a kiválasztás során előnyben részesítik azokat a pályaműveket, amelyek "a szélesebb nézőközönséget kívánják megszólítani minőségi, újszerű módon".

A tizenkét bejutott forgatókönyvből szakmai zsűri választja ki a nyertest. A döntőbizottság tagjai Bereményi Géza forgatókönyvíró-rendező, Divinyi Réka és Hegedüs Bálint forgatókönyvírók, Köbli Norbert, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke és Dr. Sipos Pál, a Magyar Televízió kulturális főszerkesztője.