A házasságon kívüli szex a menő

Vágólapra másolva!
A házasság intézménye gyakran negatívan jelenik meg a sorozatokban, a házasságon kívüli szex pedig négyszer gyakoribb, mint a férj és feleség közti - állapította meg a Parents Television Council.
Vágólapra másolva!

A konzervatív Parents Television Council tévéfigyelői megállapították, hogy a tévésorozatokban négyszer gyakrabban szeretkeznek alkalmi párok, mint házastársak, azaz a szakemberek úgy vélik, hogy a házasságon kívüli szex ábrázolása izgatóbb, érdekesebb, mint egy keveset mutató aktus férj és feleség közt.

A házasság ezen felül gyakran negatív színben jelenik meg a sorozatokban (feszültséget, problémákat mutatnak, harmónia helyett - utóbbi persze hosszan nem lehet érdekes a tévézőnek egy szériában). Melissa Henson, a régi, hagyományos értékekben hívő nonprofit szervezet szóvivője egyenesen odáig megy, hogy kijelenti, hogy "egyes műsorok házasságellenessége annyira átlátszó, hogy az már komikus."

Példaképp kiemelték az itthon is kedvelt Szültetett feleségek című sorozatot, melyben Carlos és Gabrielle jobban élvezik a szexet válásuk után, mint korábban, amikor még házasok voltak. Az amerikai csatornák közül az ABC mutat legtöbb házastársak közti intim együttlétet, de ezekben sincs sok köszönet, mert jórészt viccesek vagy elszomorítóak, semmiképp nem pozitív a végkifejlet.