A TV2-n nem lesz tűzijáték

2008.08.19. 13:52

Táncos tűzijátékkal készül az idei augusztus 20-ra a Magyar Televízió, míg a TV2 sok év után kiszáll az esemény közvetítéséből - tudható meg a két csatorna hétfői tájékoztatásából.

A nagyobbik köztévé élőben jelentkezik a legfontosabb budapesti állami megemlékezésekről, és ezen az estén kerül adásba  A Társulat legjobbjaival forgatott István, a király filmváltozata.

Az egyes csatornán - 12 kamerával, kommentár nélkül - élőben közvetített tűzijáték különlegessége az lesz, hogy alatta a Czomba Imre zenéjére koreografált Tűztánc című Experidance-produkciót láthatják a nézők a Roosevelt téren felállított nagyszínpadról.

A Duna Televízió Sopronból és a környékről közvetíti a nemzeti ünnep és előestéje eseményeit, augusztus 19-én például Jandó Jenő koncertjét a fertőrákosi kőfejtőből; a tűzijátékról azonban lemondanak.

Saját stábbal, kilenc - köztük egy helikopterre szerelt - kamerával saját képet ad a tűzijátékról az RTL Klub; "azt tervezzük, hogy ismét, ahogy eddig is, megnyerjük a nézettségi versenyt a tűzijáték közvetítésével" - közölte Rényi Ádám kommunikációs igazgató.

A TV2 - amely tavalyig minden évben közvetítette az eseményt - az idén inkább egy játékfilmet mutat be a tűzijáték ideje alatt - közölte a társaság az MTI érdeklődésére. 

A Viasat3, Varró Balázs PR-vezető közlése szerint - ahogy korábban - most sem foglalkozik az eseménnyel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK