Nem keménykednek tovább a zsaruk

Vágólapra másolva!
Szeptemberben befejező évadjához érkezik a Kemény zsaruk, az Egyesült Államokban november 25-én jön az utolsó rész. 
Vágólapra másolva!

Az eredetileg The Shield címet viselő Kemény zsaruk-at leveszi műsoráról az FX csatorna, szeptember 2. és november 25. között adja a 13 részből álló hetedik, egyben befejező évadot.

Mindenesetre a csatorna hálás lehet Shawn Ryannek a 2002-ben indult szériáért, hisz saját programjai közül elsőként a Kemény zsaruk-kal aratott sikert - amely, amellett, hogy Golden Globe-ot és Emmyt is nyert, olyan sorozatoknak taposta ki az utat, mint a Kés/Alatt vagy a Ments meg!

A Kemény zsaruk egy csapat rendőrről szól, akik a maguk eszközeivel, sokszor törvénytelen módszerekkel szállnak szembe a bűnözőkkel. A naturális ábrázolásmód, pontosabban az ezt kiváltó újító szándék még Glenn Close-t is meggyőzte, a színésznő kis számú vendégjáték után itt vállalt először komolyabb tévés szerepet.

Az FX ennek megfelelően méltóképpen búcsúzik sorozatától: retrospektív vetítéseket és kerekasztal-beszélgetéseket rendez, utóbbiakon a színészeket és a háttérstábot faggathatják a rajongók.

A csatorna nézői ráadásul egy újabb "kemény" sorozattal vigasztalódhatnak: a Kemény zsaruk utolsó évadja ugyanis a Sons of Anarchy-t készíti elő, melynek középpontjában egy motoros banda áll.