Csak csontvázból lehet modell

Vágólapra másolva!
A Music Television új realityt hirdet, amely afféle Nagy fogyás lesz, csak éppen modelljelölteknek.
Vágólapra másolva!

"Az MTV olyan lányokat keres, akik meg szeretnének szabadulni jó pár (15-35) kilótól, hogy aztán modellek legyenek, és megnyerjék a 100 ezer dolláros fődíjat" - hangzik az új reality felhívása.

A Model Maker címet kapott produkció nem is igazán túlsúlyos lányokat keres, hisz a Nagy fogyás száz kiló feletti versenyzőiből negyven kiló leadása után sem lesz éppen modell alkat. A baj az, hogy itt átlagos vagy annál épp csak picit ducibb lányokról van szó, akikből szupervékony címlaplányokat akarnak varázsolni a készítők.

Az America's Next Top Model legújabb évadjában is hasonló, anorexiás állapothoz közelítő lányok versenyeznek, úgy tűnik tehát, egy ideig még marad ez a trend a divatszakmában - amit sajnos a hétköznapi tinédzserek többsége is megpróbál követni.

A műsor hatása miatt szakemberek is aggódnak: Keith Ayoob táplálkozási szakértő például úgy nyilatkozott, hogy "ami a 12 hét alatti 10 kilós fogyás fölött van, az túlmegy az egészséges határon". Ezzel szemben a Model Maker három hónap alatt akár 35 kiló leadását ígéri a lányoknak.