Csak a vérünket szívják

2008.08.28. 11:18

Vámpírvadászok a képernyőn

Drakula a Buffy, a vámpírok rémé-ben is feltűnik, de itt természetesen csak úgy mint egy vámpír a sok közül. A történet középpontjában itt nem is annyira a vérszívók állnak, hanem ellenfelük, a direkt az ő elpusztításukra szakosodott vámpírvadász. Ilyesféle figurával egyébként már a Drakulá-ban is találkozhatunk Abraham Van Helsing személyében - a különbség csak annyi, hogy amíg ő egy élemedett férfi, aki egész életét a vámpírok elleni harcnak szentelte, addig Buffy Summers egy tizenöt éves lány.

Forrás: Red Dot

Buffy, a vámpírok réme

Buffy egész addig az átlagos tinédzserek mindennapjait éli, amíg egy titokzatos idegen elé nem áll azzal, hogy ő a kiválasztott, vagyis az egyetlen ember a világon, aki képes szembeszállni a vámpírokkal. A törékeny kis hölgy ettől kezdve azonban profi módon (többnyire látványos pörgőrúgásokkal) megverekszik mindenkivel, aki az útjába kerül. A főszereplésével készült sorozat eredetileg 1997 és 2003 között futott, népszerűségét jól mutatja, hogy a TV Guide minden idők 50 legjobb tévéműsorát tartalmazó listáján a 41. lett.

A Buffy-nak készült egy spin-offja is, amely már egy vámpírt állított a középpontba: az Angel azonban jóval sötétebbre sikeredett, mint elődje, nem annyira az akciókra, inkább a drámára, a főhős lelki válságára került a hangsúly. A címszereplő ugyanis visszakapja emberi lelkét, és ennek hatására jóvá szeretné tenni korábbi bűneit. Saját fajtája ellen fordulva magánnyomozónak áll, így próbálja egész Los Angelest megtisztítani a vámpíroktól és az árnyékvilág más gonosz teremtményeitől.

A legújabb kezdemény

Legújabban az HBO vágott bele egy vámpíros sorozatba, de ennek még csak a pilotját láthattuk. A True Blood már ugyanúgy szocializálja a vámpírokat, mint a Holdfény, csak más történet keretében: a vérszívók ugyanis rájönnek, hogy fő tápanyagukat szintetikusan is elő lehet állítani, így az embervadászat helyett inkább boltban szerzik be a vért, és igyekeznek beilleszkedni a társadalomba.

A True Blood előzetese:


Az Egyesült Államok déli részén egyre több vámpír jön felszínre, velük együtt pedig egy bárpincérnő is talál némi izgalmat az életében. Sookie Stackhouse ugyanis olvas az emberek gondolataiban, és eme képessége miatt nemigen van társasági élete. Amint találkozik viszont egy vámpírral, rájön, hogy az ő gondolataikat nem képes megfejteni.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK