Doktor House ismét formában

2008.09.01. 9:58

16 részes az évad

Augusztus 27-én, mint annak szemtanúi lehettünk, elrajtolt a Doktor House negyedik évadja (ezúttal mindössze 16 epizód várható a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának folyományaképpen) és az epizód utolsó másodperceiben az is kiderült, hogy a készítők nem lacafacáztak, amikor a 3. évadban módszeresen leépítették Doktor House eddigi három munkatársát, Foremant, Cameront és Chase-t. Természetesen (legalábbis a változatlan főcím erre utal) őket sem kell hiányolnunk a szezon során, azonban mivel jóval kevesebb időt kapnak a képernyőn, több figyelem juthat House új kollegáira.

Azokban a bizonyos utolsó másodpercekben kiderült ugyanis, hogy House több tucat jelentkező között meghirdette a megüresedett állásokat, a 4. évad során a pályázók ezeket próbálják megkaparintani változatos eszközökkel. Ezzel az írók a sorozatra jellemző kiszámíthatóságot végképp megpróbálják kiölni a Doktor House-ból, hiszen a nézők eddig általában minden résztől azt kapták, amire számítottak (az orvosok a 40. percre megtalálják a rejtély nyitját). Ezúttal viszont nagy kérdőjellé formálódhat a néző, hiszen nem lehet tudni, hogy az epizódok során melyik jelentkező búcsúzik egyik pillanatról a másikra, és kik lesznek azok, akiket a zseniális House esetleg végleg a szárnyai alá vesz.

Ezúttal tehát az olykor valóságshow-ba forduló kiválasztási folyamatot lehet végigizgulni a sorozatban, ez fog átnyúlni több részen át. Nem lesz sem az 1. évadból ismert Vogel, sem a második évadban látott Stacy-szerű karakter a sorozatban. Ellenben a sok újonc, akikből a doktor az évad közepére ki fogja emelni az arra érdemeseket, rengeteg, a Doktor House-ra eleddig nem jellemző pillanattal is meg fogja ajándékozni a sorozatot, hiszen ezúttal (bár továbbra is a heti beteg meggyógyítása a cél), a meglehetősen nagy számú aspiráns magatartása is rengeteg pluszt jelenthet.

Elindult tehát a Doktor House 4. évadja, szeptember 3-án az is kiderül, hogy mely 40 "ifjoncból" válogathat a morcos doktor. Sőt, a nézők az epizódok után a Született feleségek aktuális részeit is szemügyre vehetik pár héten át, hiszen ezúttal a Lila Akác köz lakóinak girbegurba kalandjait vezeti fel Hugh Laurie és kompániája. A sors fintora, hogy annak idején, az első House-epizódot, a premiert, éppen a Született feleségek előzte meg. Így múlik el a világ dicsősége?

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK