Magyar tévéfilm a BBC megrendelésére

Vágólapra másolva!
A BBC megrendelésére készítette legújabb dokumentumfilmjét Az este műsorvezetője, Mészáros Antónia.
Vágólapra másolva!

A sorozat, amelyben az ő munkáját is vetítik, dilemmákkal küzdő, származásukat, identitásukat kereső embertársainkról szól, akik döntéseikkel nemcsak a saját jövőjüket, de akár a hazájukét is formálják. A Roma gyökereim nyomában (Looking for my gipsy roots) főszereplője Bogdán Árpád, egy roma származású, tehetséges, fiatal filmrendező, aki a tavalyi Filmszemlén Boldog új élet című alkotásával elnyerte a legjobb első filmért járó Simó Sándor-díjat.

"Az árvaházban nevelkedett fiú elhatározta, hogy kideríti, kik a szülei, bár korántsem volt biztos benne, hogy készen áll-e a találkozásra. A falujuk előtti állomáson feladta elhatározását, és leszállt a vonatról. Úgy érezte, képtelen lenne a szemükbe nézni. Kételyek gyötörték: visszatérjen-e, elfogadva roma származását, vagy folytassa a saját útját, már egy másik világban? A globalizálódó Európában nem ő az egyetlen fiatal, aki ilyen dilemmával küzd" - áll a leírásban.

A Roma gyökereim nyomában ma 20.30-kor, holnap, szeptember 3-án 16.30-kor, csütörtökön és pénteken 14.30-kor látható a BBC World News műsorán.