Emmy-díjátadó hétfő hajnalban

Vágólapra másolva!
Szeptember 22-én, éjjel kettőkor az AXN közvetíti az Emmy-díjátadót.
Vágólapra másolva!

Ma éjjel kerül sor a televíziózás egyik nagy ünnepére, az Emmy-díjak átadójára. A főműsodidős műsoroknak szóló elismerést eddig 59 alkalommal adták át. Los Angelesből az AXN közvetíti itthon, angol nyelven, feliratok nélkül, magyar idő szerint éjjel kettőkor.

A világ televízióinak megszámlálhatatlan műsort adó, így azok képét erősen formáló Egyesült Államok díja ez, így az Életképek vagy a Tűzvonalban nem reménykedhet. Ennek ellenére sok, hazai tévézők által is ismert sorozat került be az ötös csoportokba, így a komédiáknál nyerhet az Office, talán a Két pasi - meg egy kicsi, a drámai sorozatoknál ott nyomul a Dexter (mely második évadját kezdi a Viasaton), a Lost (AXN, illetve rövidesen az RTL Klubon) vagy a Mad Men (mely kiváló darab, de pocsék nézettséggel megy az MTV-n).

Férfi főszereplők közül a komédiáknál Tony Shaloub, Steve Carell, Lee Pace, Alec Baldwin vagy Charlie Sheen örülhet, a drámáknál persze ott van a House dokit alakító Hugh Laurie vagy Michael C. Hall. Szituációs komédiákban szereplő nőknél mi Christina Applegate-nek drukkolunk (Samantha Who?), a drámai, női szereplők közt pedig szintén erős a mezőny, nyerhet Glenn Close, Mariska Hargitay, de Kyra Sedgwick is. A listák itt olvashatóak.