Megvan a Lost utódja

Vágólapra másolva!
Mivel az alkotók határozott ívet húztak a Lost-nak, és várhatóan 2010-ben befejezik a szériát, az ABC már most keresi az utódot - úgy tűnik, meg is találta.
Vágólapra másolva!

A Lost-hoz hasonló misztikus történeten dolgoznak az ABC-nél, ami - ha minden jól megy - jövőre kerül adásba. A Flash Forward alaptörténete szerint a világ összes lakója egyszerre vakul meg 2 perc 17 másodpercre, és ez idő alatt mindenkinek furcsa víziói támadnak a jövőről - ami persze fenekestül felforgatja az életüket.

Az ötlet egy kanadai sci-fi író, Robert J. Sawyer fejéből pattant ki - a szerzőnek magyarul is jelentek meg elbeszélései például a Galaktikában. A leendő sorozat körül az írói és produceri teendőket egy összeszokott páros, David S. Goyer és Brannon Braga látják el: nekik köszönhetjük A küszöb című sci-fi szériát. A projekten dolgozik a könyv jogait birtokló Ralph M. Vicinanza is, aki szintén jártas a misztikus történetekben, executive producerként felügyelte például a Hipervándor megszületését.

A projekt eredetileg az HBO-nál készült volna, de a csatorna nagylelkűen lemondott a szériáról, mondván, annak jellege kevéssé illik egy kábeltévéhez. Az országos adók közötti versengésben végül az ABC kaparintotta meg a forgatókönyvet, bár ebből volt egy kis kavarodás, Braga ugyanis - amellett, hogy a Star Trek-hez is írt részeket - jelenleg a Foxnál futó 24-en dolgozik.