Saját szituációs komédiával, valamint sok színházi tárgyú produkcióval erősítette meg múlt hétfőtől, folyamatosan induló őszi műsorstruktúráját a Duna tévé.

Az Állomás című teleregény Cselényi László elnök, a széria ötletadójának közlése szerint "egy, a valóság és a képzelet határán álló pályaudvar mindennapjait mutatja be mulatságos, szerethető és toleráns módon", a stabil gárda mellett akár külföldi színészeket is bevonva a produkcióba. Az október közepén induló sorozatból eddig 11 részt rendeltek meg. "Szeretnénk folytatni, de minden a pénz kérdése" - jegyezte meg, hozzátéve, remélik, hogy jövő januártól már forgathatják az újabb epizódokat.

Minden héten lesz színházi produkció, műsor vagy egy "kivételes színházi ember portréja", miközben szeretnék főműsoridőben a 19 és 49 év közötti nézők közül azok figyelmét is felkelteni, akik "eddig nem túlságosan figyeltek a Duna Televízióra".

A Kikötő című kulturális műsor havonta egyszer - Világ Kikötő címmel - különkiadással jelentkezik, amely a Föld távoli, érdekes, ám turistaparadicsomnak nem számító vidékeinek valamelyikét mutatja be. Október elején - Knézy Jenő vezetésével - rendőrségi magazint is indít a csatorna.