Két sorozattal imázsát javítaná az Opus Dei

Vágólapra másolva!
A Da Vinci-kódban az Opus Dei egy sötét, titkos, kegyetlen szektának tűnik, így a szervezet egy minisorozat és egy gyerekeknek szóló animációs sorozat segítségével javítana az összképen.
Vágólapra másolva!

Dan Brown bestsellere ismertette meg sokakkal egyáltalán az Opus Dei nevet: a regényben egy sötét, mindenre elszánt, kegyetlen szekta képe rajzolódik ki, olyan figurákon keresztül, mint Silas, az albínó szerzetes, aki mellesleg sorozatgyilkos is. A szervezet többször tiltakozott, mondván teljesen hamis a leírás, de most tévén keresztül javítanának a sérült imázson. Pippo Corigliano szóvivő szerint semmi rejtegetnivalójuk nincs, és az "igaz képet"szeretnék megmutatni. A telegrafp.co.uk úgy tudja, hogy a pr-kampány része lesz egy élőszereplős és egy animációs sorozat is, melyek a szervezet alapításának 80. évfordulójára készülne el.

Az Opus Deit egy spanyol pap, Jose Maria Escriva de Balaguer alapította 1928-ban: ő 1975-ben meghalt, de II. János Pál pápa később, 2002-ben szentté avatta. A konzervatív szervezet 90 országban körülbelül 90 ezer tagot számlál.