Két főszereplő távozik a Barátok köztből

Vágólapra másolva!
Tilda és Erik új házba költöznek, így egyszerre ketten is otthagyják a Mátyás király teret.
Vágólapra másolva!

Azzal, hogy elköltöznek, ki is írják őket a szappanoperából, így Szabó Erikát és Réti Barnabást már csak a jövő év első felében láthatjuk a Barátok közt-ben. Mindketten év végéig forgatnak a stábbal, de a felvételek és az adás időpontja közti eltérés miatt egy ideig még ez után is képernyőn maradnak.

A két színész nem érzi magát csalódottnak: mint azt a Fókusz-nak elmondták, végig tisztában voltak vele, hogy egy napi sorozatban bármikor cserélődhetnek a karakterek. Szabó Erika utalt is arra, hogy valószínűleg új szereplők érkeznek helyettük, hisz a figurák száma kötött a szériában.

A színésznő 2003 elején, 17 évesen váltotta Erdélyi Tímeát Tilda szerepében, Palika utáni új szerelme, Erik (és annak alakítója, Réti Barnabás) pedig három éve költözött a Mátyás király térre. Erika most 23 éves, szerinte ez amúgy is a nagy változások ideje ("nagy szerelmek, nagy csalódások, leérettségiztem, főiskolára mentem"), de a színészettől nem szeretne elszakadni: jelenleg öt darabban játszik, és még kettőről tárgyal.

A színészkedést Réti sem szeretné abbahagyni, sőt egy ideje rendezőként is dolgozik saját kis társulatánál. A fiú egyébként New Yorkban járt színiiskolába, így nem zárkózik el attól a lehetőségtől, hogy később külföldön folytassa karrierjét.