Majmot csinálnak magukból

Vágólapra másolva!
Itt a legújabb őrült valóságshow: nyolc embert leraknak az ugandai dzsungelben, ahol egy gorillacsoport viselkedését kell utánozniuk.
Vágólapra másolva!

"A valóságshow-kban szereplő emberek már rég megtették ezt" - nyugtázta a tervet Jaci Stephen tévékritikus, bár az ötlet valóban komoly. Amit Diane Fossey annak idején tudományos céllal tett (ebből született a Gorillák a ködben című film, Sigourney Weaverrel a főszerepben), azt a Missing Link játékosai is bevállalják, a nézők szórakoztatása érdekében.

Az angol reality nyolc versenyzőjét Ugandában, az őserdő közepén teszik ki, ahol egy ugyanannyi főből álló gorillacsapattal találják szembe magukat. A játék célja annyi, hogy az emberek a majmokhoz igazodjanak, megpróbálva leutánozni azok viselkedését, követve őket, bárhová is mennek.

A két csapat összetétele is hasonló lesz, hisz a producerek úgy válogatták a játékosokat, hogy azok szerepük szerint lefedjék a majomhorda valamennyi tagját. Az emberi versenyzők között is lesz tehát "alfahím" éppúgy, mint fiatal, vonzó "nőstény". A DNS-ünk 98%-ig azonos, ön észreveszi a különbséget? - hangzik el a műsor előzetesében.

A produkció egyelőre még vevőre vár, hisz épp hogy bemutatták a Mipcom médiavásáron Cannes-ban. A közönségből többen ócsárolták az ötletet, mások viszont úgy nyilatkoztak, hogy igencsak felkavarhatja a tévés állóvizet - biztosan akad tehát csatorna, amely kész leadni a műsort.