Lilu helyére Mariann érkezik

Vágólapra másolva!
Jön még egy háromhetes menet a Celeb vagyok-ból, majd a délutáni sávban a dzsungelpartizó Lilu helyett egy másik szőke, Peller Mariann érkezik. Nem médiasztárokkal foglalkozó, csacsogós és habkönnyű háttérműsor, hanem vetélkedő jön az RTL Klubra. A kérdéseket látva nem a bölcsészprofesszorok szűk szegmensét célozta be a csatorna, ami egy kereskedelmi tévénél nem is meglepő. Ha tudjuk, ki Seal felesége és hol élt Hamlet, akkor már jók vagyunk.
Vágólapra másolva!

Miközben főképp az idősebb korosztály Vágó István visszatérésére vár, az RTL Klub inkább új arcnak szavaz bizalmat a délutáni sávban, hogy később, ősszel-télen A széf újabb adásaival rukkoljon elő. Vágó is lesz a Pókerarc-cal, de csak röviden: a saját fejlesztésű vetélkedőjére továbbra is várni kell ebben a tévés világban, ahol a licencműsor állítólag kevésbé kockázatos, mint a hazai ötlet.

A nagyobb tévéken amúgy hiány van tudásalapú kvízekből, mert bár az MTV-n megy csekély nézettséggel a Tiszta kvíz este hatkor, a TV2-n befürdött a múlt héten a Cápák, az RTL pedig nem kényezteti túlzottan azokat, akik éveken át hűségesen figyelték Vágót a Legyen ön is milliomos!-ban, amint hol szigorúan, hol tűnődést mímelve megkérdezte a sápadt, kissé remegő játékost, hogy "biztos ebben, nem kéne egy segítség?"

Meglepő módon az RTL Klub nem a szokásos 20-30 képernyőse közül választott ki egyet az új műsorra, a Fogd a pénzt, és fuss!-ra, és nem az elmúlt két évben Jolly Jokerként használt Sebestyén Balázst dobta be, hanem egy jobbára ismeretlen nőt talált erre a munkára. Peller Mariann a Külker Főiskolán végzett, 25 éves, jelenleg Színművészeti Egyetemre jár, és mint mondja, mindig műsorvezető szeretett volna lenni. Koós György rendező szerint a műsorvezető fantasztikus (meglepő lett volna, ha nem ezt mondja). "Ahhoz képest, hogy most debütál a képernyőn, mintha tíz éve csinálná!" - lelkendezett.

A műsorvezető az [origo]-nak elmondta, hogy a környezet, a napi dolgok ismerete fontos az első fordulóban, a másodikban a gyorsaság, amúgy meg az általános tájékozottság a lényeg. "A műsor első része egyfajta talkshow, beszélgetünk a témákról, ekkor még van idő erre. Mindenki magából kiindulva próbálja megtippelni, mint válaszolt a többség egy-egy kérdésre. Az izgalmak pedig fokozódnak, mivel akár 1,5 millió forintot is haza lehet vinni. Persze előfordult, hogy üres zsebbel ment haza játékos, ugyanis aki a legvégső kérdést elhibázza, mindent elbukik" - mesélte.

Mit gondolsz: ő mit gondol?

Ebben a műsorban négy játékos küzd: az első hat kérdésre a válaszokat egy közvélemény-kutató cégtől kapta a produkció, tippelni kell. A magyarok hány százaléka gondolja magát okosabbnak a főnökénél? Az ország lakosainak hány százaléka szeretkezett már a munkahelyén? Ilyesféle kérdések érkeznek, így a néző megtudja, mit gondol erről a szereplő, és mit gondol az ország többsége. Innen két játékos jut a második fordulóba, ahol gyors, pörgős, tudásalapú kérdésekre kell válaszolniuk. Mindkettőjüknek kétszer 45 másodperc áll rendelkezésre, aki több pontot gyűjt, az szállhat versenybe az 500 ezer forintért és az egymilliós jackpotért. A második és a harmadik forduló tudásalapú, aki olvasott, jó versenyzőtípus és még szerencsés is, nagyobb summával mehet haza.