Bagi-Nacsa marad, az XXL kitart

Vágólapra másolva!
Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója nem kedvetlenedett el az XXL, a költséges és nagyszabású show első nézettségi zakója miatt, a csatorna továbbra is hisz a műsorban. Frei afrikai, utazós realityjében is nagyon bízik a TV2, ahogy abban is, hogy a formátumot átveszik külföldön is. Noha az Aktív sem masszív, ott sem várható változás.
Vágólapra másolva!

Mi az oka annak, hogy az XXL elsőre nagyon gyenge számokat hozott, amikor a legtöbb új műsor legalább elsőre jót teljesít?

- Egy adás után egy műsort megítélni még korai, de hiszünk benne, ahogy megismerik a nézők, a nézettség is emelkedni fog. A mi építkezésünk során nem egy műsor számít, hanem az előmutató trendek. A TV2 szeptemberi nézettsége azt bizonyítja, hogy a csatorna új műsorstratégiája nagy eredményekre képes, jó úton haladunk, hogy 2010-re kitűzött célunkat, mely a piacvezetői szerep elérése, teljesítsük. 2007 júliusa óta a legmagasabb nézettséget produkáltuk primetime műsorsávban. Tavaly szeptemberben még tíz pont különbség volt a két kereskedelmi csatorna között, most már csak négy, és míg múlt évben - a vizsgált hónapban - sajnos egy estét sem tudtunk megnyerni, addig az ősz első hónapjában hat estét hoztunk. A TV2-n évek óta nem volt ilyen széles, jól pozícionált és magas nézettséget hozó műsorpaletta. A Megasztár legendája újraéledt, és a nézettsége is kimagasló, a Hal a tortán kezdete óta szorongatja az eddig legyőzhetetlen csodafegyvernek tartott RTL-en futó napi szappanoperát, Joshi Bharat rendszeres beszédtémát ad az embereknek, a Sony filmcsomag megvásárlásával nagyon friss és közönségcsalogató esti filmeket tudunk sugározni, és a kedvenc sorozatok, így a Doktor House és a Született feleségek rekordnézettséget hoznak az elmúlt hónapokban.

Az XXL-ben nekem fáradtnak tűnt a Bagi-Nacsa páros. Nem kellene pihentetni őket?

- A Bagi-Nacsa páros Magyarország legkiválóbb humorpárosa, a jövőben is számítunk rájuk, akár az XXL-ben, akár más műsorokban.

Az Irigy Hónaljmirigy show-ja korábban önmagában sikeres, nézett volt. Miért kellett egy nagyobb műsor részévé tenni a dolgaikat?

- Szerettük volna, ha azok a humoros műsorok, amelyek állandóan vándoroltak a műsorstruktúrában, és méltatlan időpontokban is sugárzásra kerültek, egy nagy és kiszámítható show keretein belül találnák meg a helyüket. Azt gondoljuk, hogy rendszerbe téve ezeket még sikeresebbé válhatnak.

Az XXL kitart tehát, de a Cápák lekerült a műsorról. Mikor lesz új vetélkedő, kvíz? Melyik? Milyen sávban várható?

- A TV2 bátor és újító műsorpolitikájában benne van a kudarc veszélye is, hiszen aki nem mer, sohasem nyer! Már régen eldöntöttük, hogy az áttörést nem a biztonságos döntések hozzák majd, és kockáztatnunk is kell. Thomas Edison is több száz sikertelen kísérlet után találta fel azt a villanykörtét, amely ma is világosságot ad. A Cápák sajnos a világban sehol sem olyan sikeres formátum, amit reméltek tőle, valamint a műsorvezető nélküli kvíz még meghaladja a korát.

Úgy tudom, Frei ötlete az afrikai sztáros műsorra egy éve megvan. Miért hagyta hát a TV2, hogy az RTL újra beelőzze a Celeb vagyok-kal? Amire elindul a Sztárok a fejükre estek, addigra az RTL már az ötödik hetét vetíti a celebes műsornak, azaz a nézőben megint az jön le, hogy "na, megint a TV2 másolja az RTL-t"!

Frei műsora alapjaiban más lesz, mint az RTL-en futó túlélőshow, ahol mesterséges körülmények között felépítettek, nagyon magas költségvetéssel egy dzsungelből lekerített stúdiót, amelyet bekameráztak. Mi ennél sokkal innovatívabb műsorban gondolkodtunk. A Sztárok a fejükre estek logisztikailag egy nehezebb és több kreativitást, bátorságot igénylő műsor, hiszen komplett táborokat kell felépítenünk hétről hétre különböző embert próbáló helyszíneken, és onnan élő adásokat levezényelni napról napra. Mi nem megvettünk egy kész formátumot, hanem Tamás ötletéből kiindulva fejlesztünk egy új műsort, amelyre a világ egy vezető formátumfejlesztő cége is lecsapott, és most fordulhat elő először, hogy Magyarországról indul el egy sikerműsor. Két héten belül a nézők is meggyőződhetnek erről.