Spencer közben Piedoneként építgette szólókarrierjét, mellette üzleti vállalkozásokba kezdett: a nyolcvanas években megalapította saját légitársaságát (ez volt a Mistral Air), később megvett egy gyermekruhákat gyártó textilüzemet, legutóbb pedig saját étteremláncot indított Bud Food néven. 2005-ben még a politikába is belekóstolt, Silvio Berlusconit támogatva indult a helyi választásokon, de nem kapott elég szavazatot.

Bud Spencer egy vízilabdameccsen a magyarok ellen:


A színészt közben számos televíziós produkcióban is láthattuk, kezdve egy 1989-es sorozattal, melyet a Magyar Televízióban még Az óriási nyomozó címen mutattak be, az RTL Klub későbbi adásában viszont már Big Man-ként futott. Spencer a forgatókönyvbe is besegített, amúgy pedig hat epizódon keresztül játszotta egy biztosítótársaság alkalmazottját, aki a céget fenyegető biztosítási csalásoknak járt utána, a maga egyéni módszereivel.  

Bud Spencer - Terence Hill pofonparádé:


Ezután következett az 1991 és 1993 között összesen 13 filmet számláló Extralarge, mely egy magánnyomozó ügyeit mutatta be, majd az Őrangyalok, melyben Spencer a Miami Vice-ból ismert Philip Michael Thomasszal mókázott: mindketten rabokat alakítottak, akik sikeresen megszöknek a börtönből, de megpróbáltatásaik ezzel korántsem érnek véget. Spencert legközelebb a Mord ist mein Geschäft, Liebling című német filmben láthatjuk, mégpedig nem a megszokott jófiú, hanem egy sorozatgyilkos szerepében.