Más lesz a Jóban Rosszban

Vágólapra másolva!
Változások várhatóak a Csillagvirág Klinika háza táján - ígéri a Jóban Rosszban producere. A nézők egy új családot ismerhetnek meg, s a sorozatban több ismert vendégszereplő, köztük Ganxta Zolee is feltűnik majd. A stáb már a karácsonyi részeket forgatja, és meglepetésekkel készül a jubileumi ezredik epizódra.
Vágólapra másolva!

1,16 millió nézőt érdekelt múlt héten a legnézettebb Jóban Rosszban-adás (a leggyengébb napon, hétfőn, épphogy átvitte az egymilliós lécet), de volt már ennél jobb is. Kérdés, hogy több izgalmat akarnak-e a nézők, új figurákat, vagy pusztán arról van szó, hogy ebben a sávban a Celeb vagyok mindent visz, és ennyire erős ellenféllel szemben csak a tisztes helytállásban lehet bízni. A kereskedelmi célcsoportban volt 18,7 százalékos közönségaránya is múlt héten, ami gyászos, de a legerősebb estén elért 24 százalékot is nyilván lehet még emelni.

Nagy Tamás több mint 15 évvel ezelőtt újságíróként, rádiós hírszerkesztőként kezdett a médiában dolgozni, majd a Danubius Cappuccino, a Bumeráng és a Danubius Triós producere és műsorvezetője lett. Saját kommunikációs cégének élén az ATV Humorbajnoksága főszerkesztőjeként, később a Névshowr és az Esti Frizbi című műsor tanácsadójaként dolgozott. Júniustól a Tv2 Jóban Rosszban című szappanoperájának producere.

A nagyközönség rádiós műsorvezetőként, gegmanként ismerte meg. Mégis hogyan lett a Jóban Rosszban producere?
- Felkértek rá, hiszen már jó ideje nem szimplán csak újságíró vagyok, hanem a showbusinessben dolgozom. Ennek ugyanúgy része a televíziós show műsor vagy a rádiós "morning show", mint egy szappanopera. Emellett a TV2 új vezetése letette a voksot a kompromisszummentes szórakoztatás mellett, amivel messzemenően tudok azonosulni. A személyes motivációm pedig az volt, hogy új területre léphettem. A sorozat producereként összetett a feladatom: egy 150 fős stáb munkáját kell szinkronizálnom - a tartalmi részeket ugyanúgy, mint a gyártást. Tehát a cselekmény alakításába is bele kell folynom, és a megvalósításba, a forgatásba is beleszólok.

Beleszól a dramaturgiába, a forgatókönyvbe, a dialógusokba, a karakterformálásba is?
- A napi sorozat gyártásában pontosan ez a feladata a producernek. Ez a nemzetközi terepen is így működik. Nehéz feladat, de én azért is éreztem testhez állónak ezt a munkát, mert bár az újságírás kreatív területéről jövök, a gyártás illetve az anyagi problémák megoldása sem áll tőlem távol, mert közgazdász is vagyok. Ez sokat segít abban, hogy szinkronba hozzam a különböző részlegek munkáját. Például, ha a forgatókönyvírók egy helikopter-becsapódást találnak ki, a gyártás biztos, hogy papírsárkányt akar majd. Nekem a kettő között kell megtalálom az összhangot. Az ötlet és a pénz közötti utat kell biztosítanom. De az is lehet, hogy egyszerűen azt mondom, hogy nem.

Sűrűn kell ilyet mondania?
- Nem elég sűrűn, mert gyakrabban szeretnék olyan őrült ötleteket hallani, amiken a megvalósítás előtt alaposan lágyítani kellene. A napi szappanopera készítése nagyon költséges dolog, ráadásul a gyártás soha nem szakadhat meg. Más produkciókkal ellentétben nálunk folyamatosan íródik a jövő, és ezzel párhuzamosan folyamatosan megvalósításra kerül a jelen. Kicsit olyan az egész, mint az időutazás. Az írók jelenleg a jövő márciust tervezik, de éppen a karácsonyi részeket forgatjuk, miközben már az íróasztalomon vár a nyári epizódok szinopszisa. Így én a karakter múltja mellett a jelenét, a jövőjét is látom egyszerre. Ebben a gyárszerű működésben a stáb is sokszor rutinszerűen dolgozik, kevés a tér az igazán elképesztő ötleteknek.

Sikerült már kibillentenie a csapatot ebből a rutinból? Másmilyen lesz a Jóban Rosszban?
- Ez egy nagyszerű, összeszokott és profi csapat, amely nagyon nyitott az újra. Úgy érzem, a gondolkodásmódban már érezhetőek a változások, de jövőre lesznek láthatóak majd azok a részek, amelyekért már teljes egészében én vagyok a felelős. Érezhető lesz a különbség.

Lesznek új szereplők is?
- A közeljövőben több ismert sztárszínész kap szerepet a sorozatban, egy új család is érkezik , de emellett a produkcióhoz mindig kellenek epizódszereplők: betegek a kórházban, biztonsági őrök, mentősök vagy külső orvosi konzulensek. Mint minden szappanoperában, nálunk is folyamatosan zajlik a casting.

Vendégszerepléseket is terveznek? Felbukkannak majd ismerős arcok a képernyőn?
- Már több ilyen jelenetet leforgattunk. Lesz olyan is, amelyben nem éppen egy hölgyeknek szóló sorozatba való figura, Ganxta Zolee szerepel majd egy egyszerre izgalmas és mulatságos történettel. De néha az ilyen erős karakterekre is szükség van.