Újraindul a Hegylakó

Vágólapra másolva!
A TV2 előszedte a Hegylakó című sorozatot, amely szombatonként 12.30 körül jelentkezik: először november 8-án, a bevezető résszel. 
Vágólapra másolva!

Az 1986-ban bemutatott nagyfilm után hat évvel elkészült a Hegylakó tévés változata is. A mozifilm főhőse, a halhatatlan Connor MacLeod még megjelenik az első epizódban, hogy biztosítsa a történet folytonosságát, de feladatát aztán átveszi a híres klán egy másik tagja, Duncan, akit Adrian Paul személyesít meg.

Duncan MacLeod is a Skót-felföldön született 1592-ben, így a sorozat indulásakor kereken 400 éves. A többi halhatatlannal egy furcsa "játékban" vesz részt, aminek a végén csak egy maradhat. A játéknak van pár mellékes szabálya (szent helyen nem szabad harcolni, gyermeket nem lehet bántani), de a lényeg ez: csapjunk le minél több fejet, hogy a miénk a helyén maradjon.

Mert, ha ezt még nem említettük volna, egy halhatatlant is meg lehet ölni, mégpedig úgy, hogy levágjuk a fejét - egyébként más, a halandók számára halálos helyzetre is normálisan reagálnak (tehát meghalnak), de aztán mindig feltámadnak. A sorozat gyakorlatilag Duncan párharcait mutatja be, némi moralizálással.

A széria egyébként hat évadot ért meg, aztán készült belőle még egy rövid életű folytatás, a Highlander: The Raven (Hegylakó: A holló), amely egy női halhatatlan (a hegylakós szaknyelvben fimmie), bizonyos Amanda hosszú életéről szól.