Litkai Gergely: Számos új sorozat indul a Comedy Centralon

Vágólapra másolva!
Október elsején, vagyis jó másfél hónapja indult el Magyarországon a Comedy Central adása. A csatorna főszerkesztőjét, Litkai Gergelyt kérdeztük arról, hogy mennyiben teljesültek az előzetes elvárások, és hogy mik a további tervek. Jönnek a Dokik új évadjai, Pamela Anderson stand up comedy műsorral jelentkezik az adón, és a közeljövőben talán a francia humorból is kapnak a nézők egy kis ízelítőt.
Vágólapra másolva!

A csatorna eddigi legnézettebb napján, múlt pénteken 1,3-as share-t produkált, így aznap benne volt a tíz legnézettebb tévécsatornában, megelőzve az AXN-t, a magyar ATV-t vagy a Sport1-et, de a Duna TV-t, a közszolgálati kettest. A legmagasabb nézőszámmal egy Mr. Bean epizód ment, amit összesen 42 ezren láttak. "Népszerűek a főműsoridőben adott sorozatok, A nevem Earl, az Így jártam anyátokkal, de jól teljesítenek a régi, kipróbált tartalmak is, mint például a Mr. Bean. A hazai tartalmakra sem lehet panaszunk. A Beugró remekül szerepel, és a saját produkciónk is számos külföldi produkciót előz meg" - mondta erről Litkai Gergely. Főleg városi 18-39 közötti férfiak nézik a csatornát.

"Jövőre lesznek családiasabb műsoraink is, mint például a Dharma and Greg vagy a My Wife and Kids, amit a női nézőink is remélhetőleg kedvelni fognak. Szeretnénk mi is saját stand-up műsort indítani jövőre, amihez jó alapanyagot biztosít a Dumaszínház, és rövid formátumokban is gondolkodunk. December ötödikén látható lesz Pamela Anderson Roast-ja. Ebben neves stand-uposok gyaláznak egy helyi celebritást, rendkívül szórakoztató módon, és ami külön jó, a celebritás jelenlétében. Egyelőre csak friss sorozatokban gondolkozunk, de folyamatosan kapunk nézői javaslatokat, úgyhogy igyekszünk azokat is teljesíteni" - folytatta a főszerkesztő.

A nagyobb műsorok közül a Magyarok az űrben az egyetlen saját gyártású produkciójuk, itt a visszajelzések vegyesek, mivel ez eléggé rétegműsor. Sok minden újat próbáltak ki, és még magán viseli a gyermekbetegségeit. "Ennek ellenére új látásmódot próbáltunk belevinni a hazai humorba, és a műsorban szereplő jelenetek közül jó néhányban sikerült is. Ez jó tanulópénz nekünk, de elnézve a konkurens, jelenetekre építő műsorokat, szerintem jóval színvonalasabbra sikerült. Ez nem jelenti azt, hogy elégedettek lennénk, és azt mondanánk, hogy ha már nem vagyunk olyan rossz, mint egy másik hazai skeccs show, akkor hátradőlünk és lepihenünk, hanem lendületet ad, hogy próbálkozzunk tovább más irányokban is" - magyarázta Litkai, aki a Susogós Mackók forgatókönyveinek nagy többségét is írta. Ez a kis betét egy Hócipő-s képregényből indult, a bábokat pedig Mogács Dániel és Veres András mozgatják és adnak nekik hangot, a rendezéssel együtt. A báb- és díszlettervező Sárkány Katalin, a bábkészítő Koryürek Vera, a díszletkészítő pedig Korecz Károly.

Az amerikai, magyar és angol humor mellett más is lehet: jelenleg is tárgyalásban vannak egy francia rövidfilm-sorozatra, remélhetőleg egyre tágabb spektrumot tudunk majd a nézőinknek bemutatni. Az amerikai Big bang Theory a közeljövőben biztos nem lesz látható a csatornán, decembertől lesz viszont Stacked, Felpolcolva címmel és Felhőtlen Philadelphia (It's Always Sunny in Philadelphia), jövő évtől pedig a Scrubs (Dokik) is nálunk megy, az új évadok, új szinkronnal. A Family Guy decembertől hétvégente esténként kilenctől lesz dupla epizódokkal.