Díjat kapott a vesedonoros tévéshow

2008.11.26. 10:06

Tíz díjból hetet szereztek meg a 36. Nemzetközi Emmy díjkiosztó gáláján a brit televíziósok. Sajnos a műsorok nagy része itthon (még) nem látható.

A New York-i Hilton szállodában megrendezett ceremónián a legjobb színész (David Suchet a Maxwell-ből), színésznő (Lucy Cohu a Forgiven-ből), dokumentumfilm (The Beckoning Silence), komédia (The I. T. Crowd) és dráma (Life on Mars) kategória díjazottjai is Angliából kerültek ki. Szintén a britek kapták a legjobb művészeti műsorért (Stictly Bolshoi), valamint gyermek- és ifjúsági programért (Shaun the Sheep) járó kitüntetést.

Először kapott Emmyt jordániai és argentin tévéműsor. Az invázió című románc (háttérben az izraeli-palesztin konfliktussal) a teleregény kategória győztese lett, a Television por la Identidad című argentin munka pedig a televíziós film vagy miniszéria mezőnyből került az első helyre. A reality műsorok közül a hollandok Nagy Donor Show-ja lett a nyertes, amelyben arról kellett dönteni, hogy három jelölt közül kié legyen egy halálos beteg nő veséje. Később kiderült, hogy a nő csak szerepet játszott, és a műsor gazdái csak a holland kormány figyelmét akarták felhívni a szervadományozás rendezetlen helyzetére. Tévés átverésekről hosszabb cikk itt!

Az Emmy-díjért az Amerikán kívül készült tévéprogramok indulhatnak. Idén 16 ország negyven produkcióját nevezték a nemzetközi elismerésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK