Vágólapra másolva!
A National Geographic szavazásán Lassie lett a legkedveltebb tévés kutya.
Vágólapra másolva!

A National Geographic nézői, olvasói szerint Lassie a nyertes, a legszerethetőbb tévés eb, megelőzve két animációs kutyát, Scooby Doo-t és Briant, a Family Guy című, itthon is látható rajzfilmsorozatból. A tízben itthon jobbára ismeretlen állatok szerepelnek még, olyan szappanoperákból és sorozatokból, mint az EastEnders vagy a Neighbours. A Magyarországon is ismert Snoopy zárja a sort.

Lassie először 1954-ben jelent meg az amerikai televíziókban, a több rekordot beállító sorozat pedig 19 évadon át futott, nagy sikerrel. Ennyi évet egy kutyával persze nem lehetett volna kihúzni, így a főszereplőt többször cserélték, mindig hímre. A legelső kutyát, mely Lassie-t alakította, Palnak hívták, 1943-ban tűnt fel a mozivásznon. Később szerepet kapott a sorozat első részében is, utána viszont, 1958-ban bekövetkezett haláláig már nem szerepelt.

Egy hasonló magyar szavazás alighanem más eredménnyel zárulna, itthon bizonyára előkelő helyen végezne Blöki, Mézga Aladár barátja, ott lenne a tízben Frakk, Marcipán (Pityke őrmester segítője) vagy Kántor is. Önnek melyek a kedvenc tévés kutyái? Van ötös toplistája? Írja meg nekünk!